Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Deze ETF's zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2021

Deze ETF's zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2021

De nominaties voor de IEX Gouden Stier 2021 zijn bekend. In de categorie ETF's en Indextrackers dingen de volgende vijf producten mee naar de titel Indextracker van het Jaar.

  • ACTIAM Duurzaam Index Aandelenfonds Wereld
  • Amundi Index MSCI North America
  • Northern Trust Europe Custom ESG Equity Index
  • Northern Trust World Custom ESG Equity Index
  • Vanguard SRI European Stock Index Fund

ETF's en andere indextrackers zijn populair. Maar uit een aanbod van vele honderden is het moeilijk om een weloverwogen keuze te maken. Wij selecteerden uit het grote aanbod deze vijf producten die over een langere periode relatief goede value for money hebben geboden: twee trackers voor wereldwijde aandelen, twee voor Europese aandelen en een ETF voor Amerikaans aandelen.

Volg die index!

We beoordeelden de ETF's op datgene waar ze voor ontworpen zijn: nauwgezet, consistent en tegen lage kosten een aangewezen index volgen. Dat deden we door de trackers binnen hun asset-categorieën te vergelijken op tracking error (afwijking van de benchmark), kosten, consistentie, kapitaalbehoud en total return.

We maakten daarvoor gebruik van de beoordelingsmethodiek Lipper Leaders en de fondsdata van onze datapartner Refinitiv Lipper. Alleen fondsen met voldoende verkrijgbaarheid voor particuliere beleggers (op een van de grote retailplatforms of bij grootbanken) komen in aanmerking voor selectie.

De uiteindelijke winnaar van de IEX Gouden Stier wordt begin 2022 gekozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit diverse specialisten uit de Nederlandse beleggingswereld. Zij beoordelen welke van de vijf partijen in het afgelopen jaar overall de meest onderscheidende prestatie heeft geleverd voor Nederlandse beleggers en de titel Indextracker van het Jaar mag dragen.

Meer over deze en andere genomineerden vindt u in de IEX Beste Keuze-vergelijker

Zie ook de nominaties in andere categorieën:


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. Lees-, kijk- en luistertips voor de zomer
  2. Nadert een recessie in de VS? Dit zegt de verrassend accurate Walmart-indicator
  3. Podcast live: 2 ceo's aan tafel en wat er misging bij Alfen en Ebusco

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.