Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Deze vermogensbeheerders zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2021

Deze vermogensbeheerders zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2021

De nominaties voor de IEX Gouden Stier 2021 zijn bekend. In de categorie vermogensbeheer dingen de volgende vijf partijen mee naar de titel Vermogensbeheerder van het Jaar.

 • Fintessa
 • Index Capital
 • SEM
 • Van Lieshout & Partners
 • Fisher Investments

De nominaties werden dit jaar door beleggers zelf gekozen. In een breed opgezet onderzoek beoordeelden meer dan 4.400 beleggers hun brokers, vermogensbeheerders, private banks en beleggingsplatforms op diverse onderdelen.

De resultaten van dat onderzoek vindt u terug in de Beste Keuze-vergelijker, die dagelijks te raadplegen is op IEX.nl. De vijf best beoordeelde vermogensbeheerders uit dit onderzoek verdienen daarmee een nominatie voor de IEX Gouden Stier 2021.

De winnaar wordt begin 2022 gekozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit diverse specialisten uit de Nederlandse beleggingswereld. Zij beoordelen welke van de vijf partijen in het afgelopen jaar overall de meest onderscheidende prestatie heeft geleverd voor Nederlandse beleggers en de titel Vermogensbeheerder van het Jaar mag dragen.

Enkele highlights uit het beleggersonderzoek

 • Fintessa behaalt overall de hoogste score (4,51) en behaalt ook de hoogste score voor expertise van de medewerkers en prijs/kwaliteitsverhouding
 • Index scoort het best van alle beheerders op kwaliteit van de dienstverlening
 • Vermogensbeheerder SEM haalt de hoogste score op de onderdelen online mogelijkheden en informatievoorziening
 • De van huis uit Amerikaanse partij Fisher Investments krijgt de beste beoordeling op het onderdeel rendement

Bekijk de volledige uitslag in de IEX Beste Keuze-vergelijker

Zie ook de nominaties in andere categorieën:


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 06 jan Zeeuwen en Noord-Hollanders onderaan in Turbocompetitie
 2. 04 jan Beursexperts zetten hun kaarten in 2022 vooral op ASML, ING, JET en Aegon 13
 3. 03 jan Beleggers goedgemutst het nieuwe jaar in

Gerelateerd

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links