Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opties

 1. Premium

  Optietip 7: Heineken in 2024 weer boven €100

  De optietip van deze week is een call-constructie waarmee - voor een niet al te groot bedrag - ingespeeld wordt op een koersstijging van Heineken tot boven €100.

 2. Premium

  Optietip 6: Meeliften met Amerikaanse tech

  Met de optietip van deze week wordt ingespeeld op een stijging van de Amerikaanse technologie-index Nasdaq 100.

 3. Premium

  Optietip 5: Just Eat Takeoff

  Just Eat Takeaway heeft een jarenlange duikvlucht achter de rug. De bodem zou wel eens gepasseerd kunnen zijn, en het komende herstel sterk. Met deze optietip kan worden geprofiteerd van zo'n forse stijging.

  Er is al een aantal fors gedaalde Nederlandse aandelen langsgekomen bij de optietips. Maar er zijn er nog meer.

 4. Premium

  Optietip 4: Koersherstel voor NN na klap woekerpolis

  Het aandeel NN Group heeft een behoorlijke klap gekregen. Vervelend voor aandeelhouders, maar ook een kans om met een niet al te kostbare optiepositie in te zetten op een mogelijk koersherstel.

  Het aandeel NN heeft een bijzonder slecht jaar. In november 2022 stond er nog een koers van meer dan €52. Na een ongunstige uitspraak over de woekerpolissen daalde het aandeel tot onder €30. Inmiddels is er een spoortje van een herstel te herkennen, met een koers van ongeveer €31.

 5. Premium

  Optietip 3: gebruik koersdaling Volkswagen

  De optietip van deze week is een call-constructie op het aandeel Volkswagen. Dat aandeel is vorige week onder de €100 gedoken: in het verleden vaak een punt waarop het aandeel de weg omhoog weer vond.

 6. Premium

  Optietip 2: koersherstel voor Aalberts

  De tweede optietip is een call-constructie op het bijna gehalveerde aandeel Aalberts. Deze positie profiteert van een sterk herstel van Aalberts.

 7. Premium

  Optietip: de AEX naar meer dan 900 punten in 2024

  De eerste wekelijkse optietip is een call butterfly op de AEX. De investering is op dit moment niet groot, maar als de AEX een forse stijging doormaakt, kan de waarde substantieel hoger worden.

 8. Premium

  Nieuw: wekelijkse optietip voor actieve beleggers

  Op woensdag 18 oktober zal een nieuwe reeks met optietips starten. Die wekelijkse optietips zijn onderdeel van een overkoepelende strategie - een die Hoofd Beleggersdesk Hildo Laman al jaren gebruikt, met succes.

 9. Premium

  Winst bij stijgen én dalen

  Aan koersbewegingen is goed te verdienen, ook als je geen idee hebt waar het heen gaat. De straddle is een optiestrategie waarmee je profiteert van uitschieters naar boven én naar beneden.

 10. Premium

  Iron Condor met opties Unilever

  De Iron Condor is een optiestrategie waarmee je kunt inzetten op kleine koersveranderingen. We passen hem toe op een degelijk, maar wat saai aandeel: Unilever.

 11. Premium

  Nog meer verdienen aan Besi

  Met een short strangle wordt vooral extra rendement gemaakt als de onderliggende waarde rond een bepaalde koers blijft hangen.

 12. Premium

  Opties: rendementsverhoger bij AkzoNobel

  Het aandeel AkzoNobel is doorgaans weinig spectaculair, maar het dividend is met 3% aantrekkelijk en met behulp van opties is het rendement wat te verhogen.

 13. Premium

  Opties: een driepoot Ahold Delhaize voor meer rendement

  Het defensieve Ahold Delhaize is een hoeksteen in menig aandelenportefeuille. Het dividendrendement is met 4% aantrekkelijk, maar het is ook een wat saaie belegging. Met behulp van opties is het rendement te verhogen.

 14. Premium

  Optiebeleggen: zo zet je een ‘planklegger’ in

  Een voorbeeld van een optiestrategie voor een callspread met een lange looptijd - een 'planklegger' - aan de hand van het aandeel Adyen.

 15. Premium

  Een butterfly spread met opties Heineken

  Heineken is niet het spannendste aandeel op het Damrak, maar met de juiste opties valt het rendement wel wat op te voeren. Met een butterfly spread bijvoorbeeld, een klassieker onder de optieconstructies.

  Heineken is en blijft een ijzersterk bedrijf dat iedere storm zal doorstaan, schreef analist Niels Koerts in december over de bierbrouwer. Daar staat echter tegenover dat het aandeel op 17 keer de getaxeerde winst over boekjaar 2023 voor perfectie geprijsd is, voegde hij daar aan toe.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links