Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Deze crowdfundingplatforms zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier

Deze crowdfundingplatforms zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier

De nominaties voor de IEX Gouden Stier 2021 zijn bekend. In de categorie crowdfundingplatforms dingen de volgende vijf partijen mee naar de titel Crowdfundingplatform van het Jaar.

 • Lendahand
 • Horeca Crowdfunding
 • CrowdRealEstate
 • GeldvoorElkaar
 • SameninGeld

Keuze van de belegger

De nominaties werden dit jaar door beleggers zelf gekozen. In een breed opgezet onderzoek beoordeelden meer dan 4.400 beleggers hun brokers, vermogensbeheerders, private banks en beleggingsplatforms op diverse onderdelen.

De resultaten van dat onderzoek vindt u terug in de Beste Keuze-vergelijker, die dagelijks te raadplegen is op IEX.nl. De vijf best beoordeelde crowdfundingplatforms uit dit onderzoek verdienen daarmee een nominatie voor de IEX Gouden Stier 2021.

De winnaar wordt begin 2022 gekozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit diverse specialisten uit de Nederlandse beleggingswereld. Zij beoordelen welke van de vijf partijen in het afgelopen jaar overall de meest onderscheidende prestatie heeft geleverd voor Nederlandse beleggers en de titel Crowdfundingplatform van het Jaar mag dragen.

Enkele highlights uit het beleggersonderzoek

 • Lendahand - dat projecten in ontwikkelingslanden financiert - behaalt de overall hoogste score (4,16)
 • Ook op de onderdelen communicatie en kosten van het platform behaalt Lendahand de hoogste score
 • Horeca Crowdfunding heeft volgens beleggers de meest gebruiksvriendelijke website
 • Het aanbod van geschikte projecten wordt het best beoordeeld bij SameninGeld
 • CrowdRealEstate scoort het beste op het onderdeel presentatie van de projecten

Bekijk de volledige uitslag in de IEX Beste Keuze-vergelijker

Zie ook de nominaties in andere categorieën:


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

 1. 10 masterclasses vol beleggingstips om uw rendement te verhogen
 2. Dit kunt u zien en doen op de IEX Beleggersdag
 3. Kansrijke aandelen in de tweede helft van 2024

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. J.Me 7 december 2021 10:15
  Als je kijkt naar recovery, dan heb ik zelf niet zulke goede ervaringen met GeldvoorElkaar. Bij Horeca Crowdfunding lijken ze beter achter achterstanden aan te gaan. En Lendahand is heel sympathiek. Bij SameninGeld heb ik niet zo'n goed gevoel. Het lijkt erop dat je mensen financiert die graag pandjesbaas willen worden, maar daar zelf het vermogen voor missen. Daar is best rendement mee te behalen, maar ik voel mij er niet prettig bij.
 2. forum rang 4 Stephanus1987 7 december 2021 11:47
  Mintos is ook een interessant platform dat crowdlending aanbiedt (Beleggen in leningen). Niet risicovrij, maar dat spreekt voor zich. Sinds kort een gereguleerde beleggingsonderneming en een goed trackrecord. Persoonlijk goede ervaringen mee, in de corona crisis waren er wel wat liquiditeit problemen bij kredietverstrekkers maar bij mij alsnog een redelijke recovery, sindsdien zijn er best wat verbeteringen doorgevoerd. Best leuke diversificatie mogelijkheid voor een interessant rendement. www.mintos.com/nl/
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.