Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Redactioneel

 1. Slotcall: Tech is volledig gedraaid tijdens de beste beursdag van het jaar

  AEX +3,5% en een rondje langs bitcoin, ASR Nederland, Galapagos, Intel, Prosus, ASMI, ASML, OCI, KPN, Heijmans en meer!

 2. Premium

  Overnamegeruchten rondom Ageas

  Een Belgisch consortium lijkt opnieuw een poging te wagen om de verzekeraar in te lijven. De huidige aandeelhouders zullen weinig weerstand bieden, maar dat geldt niet voor het zittende management.

  De BE Group, die bestaat uit diverse Belgische zakenmensen en financiers, zegt nog altijd interesse te hebben in Ageas. Afgelopen jaar benaderde dit consortium ook al het management van de verzekeraar.

  Dat de BE Group interesse heeft in Ageas valt te begrijpen, aangezien het consortium op zoek is naar een bedrijf met stabiele kasstromen. Destijds werd hen echter de deur gewezen omdat de plannen van het consortium niet overeen zouden komen met die van Ageas zelf.

  Deze potentiële investeerders geven niet zomaar op

 3. Premium

  ASR gaat zijn aandeelhouders nog meer spekken: zijn de ambities haalbaar?

  Verzekeraar ASR lijkt misschien wat saai, maar saaie aandelen zijn vaak wel de beste. En de waardering is nu heel aantrekkelijk.

  ASR presenteerde vanochtend zijn doelstellingen voor de middellange termijn. Het belangrijkste nieuws is dat de verzekeraar over het lopende boekjaar een dividendverhoging doorvoert van 18% naar ten minste €2,40 per aandeel. Bij de huidige koers impliceert dit een dividendrendement van 6,1%.

  Tevens voert ASR vanaf volgend jaar een progressief dividend in.

 4. Deze crowdfundingplatforms zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier

  De beste keuze volgens Nederlandse beleggers.

 5. Tech blaast druk van de ketel

  Tijdens de recente correcties heeft de technologiesector flinke klappen gehad. Maar de lange uptrends zijn intact gebleven.

 6. Slotcall: Kerstrally en een gouden tip

  AEX (+ 0,8%), ArcelorMittal, Besi, Just Eat Takeaway, Philips, Shell, ForFarmers, InPost, Intertrust, bitcoin, olie, rentes, de gouden tip en meer.

 7. Deze private banks zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2021

  De beste keuze volgens Nederlandse beleggers.

 8. Premium

  Wat te doen met ArcelorMittal?

  Als het op de beurs even wat minder gaat, is ArcelorMittal meestal helemaal de pineut. Het aandeel oogt goedkoop, maar daalt wel.

  Sinds ons laatste koopadvies van 11 november 2021 is de koers van ArcelorMittal met 11,5% gedaald, waar de AEX 5% heeft prijsgegeven. Dergelijke bewegingen horen bij een cyclisch staalfonds als ArcelorMittal, dat in economisch mindere tijden de winsten harder ziet dalen dan meer defensieve fondsen.

 9. De gouden tip

  Per 1 december startte Erik Mauritz als hoofd IEX Beleggersdesk. Hij gaat onze Premium-leden van nuttige duiding, analyses en opinies voorzien. Vandaag stelt hij zich aan u voor.

 10. Premium

  CVC biedt geen knock out-bod op Intertrust

  De overnamestrijd rond Intertrust zit in een stroomversnelling. Branchegenoot CSC biedt €20 per aandeel en Intertrust beveelt dit bod aan.

 11. Premium

  Ackermans & van Haaren: Koopwaardige Belgische holding

  Het wil de laatste jaren niet echt vlotten met de Antwerpse investeringsmaatschappij. Toch blijft het langetermijntrackrecord jaloersmakend.

  Het aandeel van de Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & Van Haaren noteert met een koers van €148 weliswaar in de buurt van een all-time high, maar per saldo is het aandeel de afgelopen vijf jaar niet vooruitgekomen. Om te bepalen of deze holding koopwaardig is, duik ik dieper in de participaties.

  Ackermans & Van Haaren is in 1876 opgericht door Hendrik Willem Ackermans en Nicolaas van Haaren. Het bedrijf begon als baggeraar, maar is in de loop van tijd uitgegroeid tot een gediversifieerde holding.

  De holding is op zoek naar bedrijven die op lange termijn waarde creëren voor de aandeelhouders.

 12. Putje in het kerstpakket, als bescherming

  De technische haarscheurtjes worden groter. Wellicht biedt een putoptie u wat rust tijdens de feestdagen.

 13. Premium

  Vooruitblik: de R is van risico en niet van rendement

  Zie duurste technologie en crypto: risk happens fast. Analyse grootste daling dit jaar: tech, waarde, inflatie, rente, groei en sentiment.

 14. "De correctie van techaandelen is nog niet voorbij"

  We hebben het onder andere over de oplopende inflatie, Jerome Powell, de VIX, Apple, Philips, goud, Turkije, Aalberts, ForFarmers en Twitter.

 15. Premium

  Het geld klotst tegen de plinten bij Virtu

  Market maker Virtu blijft profiteren van de hoge volumes in met name de Amerikaanse optiemarkt.

  Handelsvolumes en marges voor market makers nemen toe als de volatiliteit van aandelen toeneemt - en aan dat laatste is geen gebrek de laatste weken. Daarbij komt dat er veel meer particulieren in de markt actief zijn dan de afgelopen jaren en de optievolumes historisch hoog zijn. Dit alles is koren op de molen van market maker Virtu, dat het vooral van de optiehandel moet hebben. En dit is nog maar het begin.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links