Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Redactioneel

 1. Slotcall: AEX is zoet geweest; zijn beleggers té positief?

  DAX op een all time high, bitcoin is on fire, ABN Amro krijgt lekkers, Alfen de roe.

 2. Premium

  Mooi Sinterklaascadeautje van Euronext

  Het beursklimaat klaart weer wat op en dat is ook gunstig voor beursuitbater Euronext zelf. Een mooi Sinterklaascadeautje.

  Pan-Europese beursuitbater Euronext profiteert direct en indirect van een wat beter beurssentiment. Allereerst trekken de handelsvolumes wat aan, zo blijkt uit de jongste maandcijfers.

 3. Premium

  Intel moet het vertrouwen van beleggers herwinnen

  Intel is bezig met een inhaalrace. Het lijkt voorspoedig te gaan, maar wordt steeds moeilijker.

  Het bedrijf is al een tijdje bezig met een reorganisatie om zo weer technologisch voorop te lopen. Hiervoor is het bedrijf flink aan het investeren in R&D en ook productiecapaciteit.

 4. Premium

  Winstgevend uitzenden

  Zowel Brunel als Hays is actief in marktsegmenten als IT, banking & finance, engineering en life science. Brunel opereert vanuit Nederland, Hays vanuit het Verenigd Koninkrijk maar de Britten zijn ook in Nederland actief, naast Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland.

  Brunel wordt vaak vergeleken met traditionele uitzenders als Randstad, maar het bedrijf is beter te vergelijken met de Britse detacheerder Hays. Welke specialistische uitzender heeft beleggers het meest te bieden?

 5. Premium

  Pfizer heeft een levensgroot probleem

  De Amerikaanse farmareus Pfizer worstelt met zijn pijplijn en wordt voor de rechter gedaagd door de staat Texas in verband met claims rond de effectiviteit van zijn coronavaccin.

  Diverse grote farmaconcerns worstelen met het aanvullen van hun pijplijn. Het Amerikaanse Pfizer behoort daar zeker toe. Een poging om te profiteren van de afslankpillenrage is recent mislukt. En er speelt meer.

 6. Premium

  Is beleggen in goud een slimme zet?

  De goudprijs noteerde gisteren kortstondig op een all-time high. Zit er nog meer in het vat en wat is de beste manier om hiervan te profiteren?

  Beleggers kunnen zich opmaken voor renteverlagingen; de vraag is vooral wanneer en hoeveel. Dat is ook de 'gold bugs' niet ontgaan.

 7. Acht nieuwe waanzinnige voorspellingen van Saxo bank

  Daar zijn ze weer, de Outrageous Predictions voor 2024 van Saxo Bank. Zoals: Kennedy jr. wint Amerikaanse presidentsverkiezingen, generatieve AI veroorzaakt enorme veiligheidscrisis, en miljardairs moeten Europese energietransitie betalen.

 8. Hoor wie klopt daar, kinderen? Nou, er 'klopt' voorbeurs juist niks van

  AEX opent lager, aandelen dalen maar rentes nog veel harder. Nul bedrijfsnieuws, inkoopmanagersindices, bitcoin en Cathie Wood.

 9. Technisch lijkt deze trend nog lang niet aan z'n end

  Was 2023 aanvankelijk suf en saai, de AEX vindt uiteindelijk toch zijn draai.

 10. Slotcall: AEX per saldo amper van zijn plek, spanning bij vastgoed

  AEX (- 0,1%) ASR, Adyen, NN Group, Shell, Corbion, Just Eat Takeaway, Signify, Acomo, PostNL, goud, inflatie, olie, rentes, vastgoed, en meer.

 11. Premium

  Eerste Tesla-cybertrucks zullen tot margedruk leiden

  De cybertruck is na lang wachten eindelijk klaar voor massaproductie. De fabricage was aanzienlijk moeilijker dan het bedrijf had verwacht en dit zal voorlopig nog de marges drukken.

  Het is de eerste keer in vier jaar dat Tesla een nieuw model uitbrengt, en er is al grote interesse: er zijn een miljoen exemplaren gereserveerd. Afgelopen donderdag werden eindelijk de eerste cybertrucks geleverd.

 12. IEX Sentimentspeiling: sentimentsindicator op een all-time high

  ASML en NN Group zijn wederom de toppers voor december, zo blijkt uit de nieuwste meting van het Nationaal Beleggerssentiment door IEX.

 13. Premium

  Prosus heeft al voor €14 miljard aandelen ingekocht

  De halfjaarresultaten van Prosus hebben het aandeel niet in beweging gebracht. Hogere omzet, maar vooral hogere operationele winst zijn positief. De dalende waardering van Tencent zit Prosus dwars, maar de inkoop van eigen aandelen biedt tegenwicht.

 14. Premium

  Brunel weet niet te verrassen op beleggersdag

  De Capital Markets Day van detacheerder Brunel bood weinig nieuwe inzichten. De doelstellingen voor de komende jaren blijven ongewijzigd.

  Brunel hield eind vorige maand zijn Capital Markets Day. Heel spannend was een en ander niet, wel informatief voor beleggers. De detacheerder ligt aardig op koers om zijn doelen tot en met 2023 te halen.

 15. Premium

  'Er moet nog veel gebeuren in de energietransitie'

  De Haarlemse fondsbeheerder Meewind investeert in energietransitieprojecten en duurzame bedrijven. CEO Chrisbert van Kooten vertelt hoe het ervoor staat met de energietransitie en waar hij kansen ziet.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links