Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Redactioneel

 1. Chippers en AMG geliefd voor 2023, wegblijven bij Philips en AF-KLM

  Dat blijkt uit het Nationaal Beleggerssentiment zoals gemeten door IEX, deze keer onder een recordaantal van 1882 beleggers.

 2. Premium

  Leeuwendeel upside Netflix binnen, wat nu?

  De upside tot ons 12-18 maands-koersdoel loopt rap terug, maar de laatste zet van Netflix stuwt de langetermijnverwachting.

  Netflix heeft dit jaar een hele wilde rit achter de rug met een heel diep dal, maar ook een snel herstel. In maart verhoogden we het advies naar Buy op $355 en later op $218 ging het advies zelfs naar Strong Buy. Vervolgens hebben we $170 gezien en inmiddels staat er alweer $320 op het bord.

 3. Premium

  Marges Heineken vallen mogelijk hoger uit dan verwacht

  De brouwer noteert tegen een multiple van 17 keer de verwachte winst over boekjaar 2023. Liggen er kansen voor beleggers of is het verstandiger om nog even de kat uit de boom te kijken?

  De koersen van bierbrouwers staan de laatste weken in de lift en ook Heineken profiteert voorzichtig van het goede sentiment onder beleggers. De beurskoers dipte begin november rond de €82, maar inmiddels staat er alweer een stand van circa €90 op het bord.

 4. Premium

  Just Eat Takeaway bezig aan flinke eindsprint

  Sinds het dieptepunt op 12 oktober 2022 is de koers van Just Eat Takeaway met 88%(!) gestegen. Analisten verhogen hun koersdoelen weer. Wat speelt er allemaal?

  Wie belegt in Just Eat Takeaway (JET) moet over stalen zenuwen beschikken. Per saldo is de koers natuurlijk fors gedaald, maar vanaf het dieptepunt van €12,18, bereikt intraday op 12 oktober 2022, zien we bijna een koersverdubbeling.

 5. Beursexperts tippen ASML en ASMI deze maand

  ... en december wordt wederom een fraaie beursmaand, volgens een meerderheid van de deelnemers aan de Beursenquête van Corné van Zeijl van Actiam.

 6. Premium

  ‘TKH is nu een ander bedrijf dan tijdens de vorige crisis’

  TKH Group onderging de afgelopen twaalf jaar een transformatie. De stappen die zijn gezet moeten het technologiebedrijf ondanks de dreigende recessie klaarstomen voor meer groei.

  TKH is een ander bedrijf dan tijdens de vorige crisis in 2009 zegt Alexander van der Lof, die inmiddels ruim 20 jaar aan het roer staat. Het concern is volgens hem een stuk minder cyclisch geworden, er is een divisie bij gekomen (Smart Vision) en de focus ligt meer op hoogrenderende onderdelen. 'Verder spelen wij in op drie belangrijke megatrends, wat perspectief op groei biedt.'

 7. Premium

  Snoeiharde winstwaarschuwing van FlatexDegiro

  Het belooft een ruige beursdag te worden voor de aandeelhouders van FlatexDegiro. De broker verwacht dat de omzet en aangepaste ebitda in het vierde kwartaal liefst 20% en 40% lager uitvallen dan verwacht.

  FlatexDegiro wijt de teleurstellende resultaten aan de hoge inflatie, de fors gestegen energieprijzen en de geopolitieke spanningen. Hierdoor ligt het handelsvolume ver onder het normale niveau.

 8. Er komt nog een mooie sprint, volgens de Sint

  Voor de Sint is eind van het jaar een mooi moment Om op zoek te gaan naar aandelen met een fraaie trend

 9. Premium

  Vooruitblik: ook deze week komt er zeker nog geen einde aan 2022

  Urals, Rusland, EU en Opec, AEX 'maar' -6,0% dit jaar, Flow Traders, ECB en Fed, PMI's en we gaan voorspellen én window dressen!

 10. Slotcall: AEX blijft dicht bij huis, kansrijke, speculatieve tip voor beleggers

  AEX (- 0,1%), Ahold, ING Groep, Philips, Shell, Aalberts, ABN Amro, JDE Peet's, Acomo, B&S Group, TomTom, bitcoin, inflatie, olie, rentes, goud en meer.

 11. "B&S Group is overnamekandidaat nummer één"

  In deze podcast hebben we het onder andere over de overnamefantasie in B&S Group, ASMI, Aedifica, Alfen en meer!

 12. Premium

  De markt als mens

  De markt heeft altijd gelijk, toch? Nou ja, dat hangt af van of u naar de aandelen- of de obligatiemarkt kijkt. Het lijkt onzinnig om de markt als een mens te zien, maar voorspellen van recessies kan de markt vaak beter dan centrale bankiers.

 13. Premium

  Achterblijver Acomo onder de loep

  Handelshuis Acomo haalt zelden de headlines en staat bij veel beleggers ook niet op de radar. Wij nemen het fonds nog eens onder de loep.

  De financiële markten hebben een tamelijk bewogen jaar achter de rug, maar zijn aardig hersteld van de koersdalingen die optraden in de eerste jaarhelft. December is normaliter een wat rustiger maand - zowel qua nieuws als koersmatig - maar biedt vaak wel een mooie gelegenheid om te speuren naar achterblijvers. Daarbij valt ons oog op het in de AScX opgenomen Acomo, handelaar in noten, eetbare zaden, thee en organische ingrediënten.

 14. Premium

  TA Special: Oliemaatschappijen ogen technisch sterk

  De koersen van oliemaatschappijen gaan al langere tijd, tegen de beurstrend in, omhoog. We bespreken de lange termijn technische plaatjes van vier grote oliebedrijven.

 15. Premium

  Dit aandeel in de IEX Hoogdividendportefeuille is bezig met een fraaie opmars

  De drie modelportefeuilles van IEX doorstaan de onrust op de beurzen goed. We bekijken één opvallend aandeel uit de Hoogdividendportefeuille.

  Op 1 juli van dit jaar is IEX gestart met drie modelportefeuilles. Alle drie liggen die nu voor op hun benchmarks. Vandaag: een aandeel uit de Hoogdividendportefeuille dat sinds begin oktober oploopt.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links