Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Laatste nieuws

Redactioneel

 1. Deze private banks zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2021

  De beste keuze volgens Nederlandse beleggers.

 2. Premium

  Wat te doen met ArcelorMittal?

  Als het op de beurs even wat minder gaat, is ArcelorMittal meestal helemaal de pineut. Het aandeel oogt goedkoop, maar daalt wel.

  Sinds ons laatste koopadvies van 11 november 2021 is de koers van ArcelorMittal met 11,5% gedaald, waar de AEX 5% heeft prijsgegeven. Dergelijke bewegingen horen bij een cyclisch staalfonds als ArcelorMittal, dat in economisch mindere tijden de winsten harder ziet dalen dan meer defensieve fondsen.

 3. De gouden tip

  Per 1 december startte Erik Mauritz als hoofd IEX Beleggersdesk. Hij gaat onze Premium-leden van nuttige duiding, analyses en opinies voorzien. Vandaag stelt hij zich aan u voor.

 4. Premium

  CVC biedt geen knock out-bod op Intertrust

  De overnamestrijd rond Intertrust zit in een stroomversnelling. Branchegenoot CSC biedt €20 per aandeel en Intertrust beveelt dit bod aan.

 5. Premium

  Ackermans & van Haaren: Koopwaardige Belgische holding

  Het wil de laatste jaren niet echt vlotten met de Antwerpse investeringsmaatschappij. Toch blijft het langetermijntrackrecord jaloersmakend.

  Het aandeel van de Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & Van Haaren noteert met een koers van €148 weliswaar in de buurt van een all-time high, maar per saldo is het aandeel de afgelopen vijf jaar niet vooruitgekomen. Om te bepalen of deze holding koopwaardig is, duik ik dieper in de participaties.

  Ackermans & Van Haaren is in 1876 opgericht door Hendrik Willem Ackermans en Nicolaas van Haaren. Het bedrijf begon als baggeraar, maar is in de loop van tijd uitgegroeid tot een gediversifieerde holding.

  De holding is op zoek naar bedrijven die op lange termijn waarde creëren voor de aandeelhouders.

 6. Putje in het kerstpakket, als bescherming

  De technische haarscheurtjes worden groter. Wellicht biedt een putoptie u wat rust tijdens de feestdagen.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links