Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs vandaag

 1. Premium

  Mis deze red flag niet bij de beleggingskeuze

  De markt is aan verandering onderhevig. Grote, professionele beleggers bepalen deels de regels van het spel, en dat is er recent nog wat complexer op geworden.

 2. Amerikaanse chippers schakelen een versnelling hoger

  De rally van halfgeleiderfabrikanten lijkt nog lang niet voorbij.

 3. Premium

  Vooruitblik: tussenbalans cijferseizoen en gaan Lagarde en Powell straks verrassen?

  Rentebesluit ECB, Powell in het Congres, VS banenrapport, olieprijzen, TKH, inkoopdata, tussenbalans cijferseizoen en maart is vaak een sterke beursmaand.

  Terwijl de S&P 500 en de Nasdaq vrijdag hun records aanscherpten, wist ook de AEX-index zich aan het einde van de beursweek te herpakken. Of de stijgende lijn kan worden hervat, hangt voor een deel af van Fed, de ECB en het Amerikaanse banenrapport. TKH is een van de weinige bedrijven met cijfers. Wat kunnen we zoal verwachten?

 4. Slotcall: AEX start maart sterk - applaus voor Corbion en IMCD, pak slaag Aegon en Heijmans

  Deze start van de beursmaand smaakt naar meer: AEX +0,7%. Corbion en IMCD kregen beleggers op de banken, maar Aegon en Heijmans gingen in de uitverkoop.

 5. Gloednieuw bullmarktfeestje staat op het punt van beginnen

  Nu vrijwel alle aandelenbeurzen technisch zijn uitgebroken, staan we aan het begin van een nieuwe bullmarkt. Het echte feestje gaat beginnen.

 6. Slotcall: Lagere Amerikaanse inflatie zet AEX alsnog in het groen, bitcointrein dendert door

  AEX (+0,12%), NN, ASR, Fugro, SBM Offshore, Air France-KLM, Nedap, Melexis, NXP, bitcoin, goud, inflatie, olie, rentes en meer.

 7. Lichte burnout AEX-index

  De AEX heeft last van oververmoeidheid. De adempauze van de index levert technisch echter geen grote schade op, zolang de steun 837 intact blijft.

  De RSI wees al op vermoeidheid van de index.

 8. Slotcall: Goede cijfers, maar lagere koersen op een streng Damrak

  Met ASMI en Prosus in de bezemwagen eindigt de AEX op -0,7%.

 9. Energietransitie komt op stoom: eindelijk een kentering zichtbaar

  De markt van energietransitie bood de afgelopen jaren niet de beste kansen. Toch zijn er technisch tekenen van een kentering zichtbaar.

 10. Slotcall: chippers waaronder cijferend ASMI redden AEX op laatste moment

  De AEX-index sloot na een zwabberende handelsdag uiteindelijk rond het vorige slot. De chippers boden dapper tegenwicht aan de koersdaling van Unilever.

 11. Premium

  Europese bankensector zal voorzieningen slechte leningen zien oplopen

  Niet alleen in de VS staat er flink wat spanning op de commerciële vastgoedmarkt: ook in Europa zullen banken moeten afschrijven op uitstaande leningen.

  Het is niet alleen de CRE-markt in de VS die met problemen kampt: ook in Europa worstelt de sector met relatief hoge rentes, herfinancieringsissues en leegstand, al is de situatie niet zo slecht als op de Amerikaanse commerciële vastgoedmarkt.

 12. Chinese aandelen stampen de bodem aan

  De Chinese beurs mag uit de ziekenboeg. Technisch lijken oude bodems stand te houden, maar van structureel herstel is nog geen sprake.

 13. Slotcall: donkere wolken hangen ook boven de AEX, chippers houden schade beperkt

  De AEX sluit 0,3% lager en we doen een rondje langs de velden bij Ahold Delhaize, Aegon, ASR, DSM-Firmenich, Exor, NN Group, Shell, UMG, Aalberts, Arcadis, Aperam en Heijmans.

 14. Premium

  Lage Europese gasprijs suggereert einde energiecrisis

  De gasprijs begeeft zich inmiddels alweer op het niveau van voor de Russische invasie in Oekraïne. Is de energiecrisis definitief voorbij?

  De prijs van de benchmark TTF - Title Transfer Facility - noteerde afgelopen vrijdag €22,53 per megawattuur (MWh), het laagste niveau sinds mei 2021. Dat roept de vraag op of de Europese energiecrisis definitief ten grave kan worden gedragen.

 15. Kleintjes nog niet uitgebroken

  Zowel de AMX als de AscX blijven, met een vlak verloop, duidelijk achter bij de AEX.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links