Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen lager gesloten

Europese beurzen lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag iets lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 422,51 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 13.281,98 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 6.184,66 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 7.264,31 punten.

De aandelenmarkten worstelden woensdag met de problematische Italiaanse politieke situatie en de gasvoorziening.

De Italiaanse premier Mario Draghi heeft aangegeven dat hij toch in functie zal blijven als hij een vertrouwensstemming wint in het parlement, nadat zijn ontslag vorige week werd afgewezen door de Italiaanse president.

"Het verlangen naar stabiliteit verplicht ons om te zoeken naar mogelijkheden om de voorwaarden te scheppen waaronder de regering echt kan regeren", zei Draghi in een toelichting.

De Russische president Vladimir Poetin gaf aan dat Moskou donderdag de Nord Stream gasleiding zal herstarten. Hij waarschuwde wel dat de toevoer kort daarna zou kunnen worden teruggeschaald als extra onderhoudwerkzaamheden worden verhinderd door de sancties.

Tijdens zijn bezoek aan Teheran zei Poetin dinsdag, dat Gazprom altijd alle verplichtingen is nagekomen en zal nakomen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in juni op jaarbasis zijn gestegen met 32,7 procent. Op maandbasis was sprake van een stijging van 0,6 procent.

In het Verenigd Koninkrijk kwam de inflatie in juni op jaarbasis uit op 9,4 procent, hoger dan de verwachte 9,3 procent en de 9,1 procent in mei. De producentenprijzen stegen in juni op jaarbasis met 16,5 procent.

Het consumentenvertrouwen in de Europese Unie is in juli verslechterd. De vertrouwensindex daalde in juni met 3,0 procentpunt tot -27,3.

De euro/dollar noteerde op 1,0199. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0226 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0224 op de borden.

Olie noteerde woensdag vlak, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week licht zijn gedaald.

Bedrijfsnieuws

ASML heeft in het afgelopen kwartaal de eigen outlook overtroffen, maar rekent voor heel dit jaar wel op minder omzetgroei. Die omzet verschuift naar 2023. Het aandeel steeg ruim 3,0 procent, na een rode opening.

AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van 2022 meer omzet behaald, maar de winst lager uit zien komen. De doelstelling voor 2023 bleef intact. Het aandeel verloor circa 1,4 procent.

In Parijs steeg STMicroelectronics ruim 2,0 procent, terwijl ArcelorMittal 1,0 procent won. Alstom verloor circa 3,7 procent.

In Frankfurt steeg Daimler Truck circa 3,5 procent, Beiersdorf won ongeveer 1,5 procent, terwijl Hellofresh ruim 9,0 procent daalde. HelloFresh meldde vanmiddag dat het tweede kwartaal beter was dan de markt had verwacht, maar tegelijk verlaagde de aanbieder van maaltijdboxen de outlook voor heel 2022.

Just Eat Takeaway won 9,1 procent. Het bedrijf gaat voor honderden Spaanse bedrijven de bezorging doen. Verder wordt er in Frankrijk gereorganiseerd. Citi verlaagde het koersdoel stevig voor het aandeel. Toch blijft Just Eat volgens de zakenbank koopwaardig.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent hoger op 3.963,76 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,6 procent in het groen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40
DAX
PSI
STOXX Eur 600(P)-EUR

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 beleggertje2020 20 juli 2022 19:52
    Door oerslap ECB-beleid m.b.t renteverhogingen die veel en veels te laag zijn wordt onze energieprijs alleen maar steeds hoger en hoger en nog hoger . De ECB verzaakt gewoon keihard om te doen wat ze moeten doen , dus uiteindelijk worden de klappen nog heel veel harder. Zachte heelmeesters maken nu eenmaal stinkende wonden . Dat is mijn Visie . Daarom sta ik met flink veel cash ook nog es effe aan de zijlijn.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. CAC 40 03 mei
    7.957,57
    +0,54% +42,92
  2. DAX 03 mei
    18.001,60
    +0,59% +105,10
  3. PSI 03 mei
    6.648,67
    -0,25% -16,50
  4. 505,53
    +0,46% +2,32

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links