Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Portefeuille-update

 1. Premium

  IEX Modelportefeuille noteert op plus 26%

  Beleggers reageren als door een adder gebeten nu er een nieuwe virusvariant in Afrika is opgedoken. De modelportefeuille loopt een klein deukje op.

  Beleggers werden ruw wakkergeschud op de financiële markten door een opduikende nieuwe coronamutatie. Er was kortstondig zelfs sprake van enige paniekverkopen - anders kunnen we de ruim 10% lagere openingskoers van bijvoorbeeld ING Groep niet duiden.

  De IEX Modelportefeuille krijgt ook een tikje, maar verliest ten opzichte van twee weken geleden slechts 1,5% en staat op (afgerond) plus 26%. De relatief defensieve opbouw beperkt de schade; het zijn vooral aandelen met een hoge bèta die gevoelig moeten inleveren.

 2. Premium

  Rendement op de IEX Modelportefeuille stijgt tot +27%

  De IEX Modelportefeuille is opgestoomd naar een rendement van ruim 27% en bevat nog tal van kansrijke fondsen met voldoende upside.

  Het sentiment op de financiële markten blijft onveranderd bullish. Beleggers lijken zich vooralsnog weinig zorgen te maken over de hard oplopende inflatie. Mogelijk vanuit de gedachte dat dit maar tijdelijk is. Dat staat echter verre van vast: de Beleggersdesk houdt rekening met een langdurig hoge inflatie en dat zal een negatieve invloed krijgen op de winstcijfers. Dat viel bij de meeste derdekwartaalcijfers nog mee, maar het vergt enige tijd voor de impact van de inflatie doorsijpelt in de resultaten.

 3. Premium

  Fraaie plussen voor veelgeplaagd Bayer

  Het veelgeplaagde Bayer geeft beleggers moed door de winstverwachting voor geheel 2021 licht op te trekken.

  Bayer heeft een goed derde kwartaal achter de rug, zo blijkt uit de cijfers van de Duitsers. Omzet, Ebitda, core earnings per share: overal rapporteerde het concern fraaie plussen en dat is wel eens anders geweest. Ook Bayer bleek niet geheel coronaproof, vooral bij de Crop Science divisie.

 4. Premium

  Alleen kostenbesparingen niet voldoende bij Galapagos

  De kwartaalupdate van Galapagos bevat geen schokkende zaken. Het wordt hoog tijd voor een nieuwe topman met een coherente strategie.

  De cijfers van Galapagos, sowieso op korte termijn van ondergeschikt belang, bevatten weinig verrassingen. De focus ligt uiteraard op de opvolging van Onno van de Stolpe, de versterking van de pijplijn en voorlopig het op de hand houden van de knip om de cashburn binnen de perken te houden.

 5. Premium

  IEX Modelportefeuille loopt op naar een rendement van 22%

  De IEX Modelportefeuille steeg de afgelopen weken met 1 procentpunt dankzij meevallende cijfers van onder andere AB InBev en Alphabet.

  Hoewel de indices nog rond recordniveaus noteren, is het sentiment wel wat verslechterd. Dit is vooral goed zichtbaar bij een aantal mid- en smallcaps die met hun Q3-cijfers niet aan de verwachtingen wisten te voldoen. Koersdalingen tot 15% waren het gevolg en dat zijn toch forse verliezen.

 6. Premium

  Fraaie korting voor beleggers op Flow Traders

  ETP liquidity provider Flow Traders wordt door beleggers vandaag vooral afgerekend op een te hoge consensus.

  De derdekwartaalcijfers van Flow Traders krijgen vanochtend een sterk negatief onthaal. De net trading income van €67,1 miljoen was veel lager dan de marktconsensus van €79 miljoen. Wél in lijn met onze eigen estimates van €68 - €73 miljoen, overigens.

 7. Premium

  Hedge funds storten zich op Galapagos

  Biotechfonds Galapagos heeft zich opmerkelijk genoeg in de kaart gespeeld bij Amerikaanse hedge funds.

  Galapagos is de laatste dagen wat meer in trek op Euronext Brussel. Hiervoor valt ditmaal wel een reden te vinden. Een groeiend aantal hedge funds, 23 op dit moment, ziet wel brood in het biotechbedrijf. Galapagos behoort hiermee weliswaar niet tot de dertig meest populaire aandelen van hedge funds, maar de toename is wel opvallend.

  Hoewel het gissen is naar het waarom van de groeiende populariteit, zal ongetwijfeld de notering ruim onder cash een grote rol spelen.

 8. Premium

  IEX Premium portefeuille noteert plus 21%

  De IEX Modelportefeuille veert in lijn met het koersherstel op de financiële markten weer op tot een rendement van ruim 21%.

 9. Premium

  Eindelijk een sprankje hoop voor Bayer

  Eindelijk een succesje voor Bayer in het langslepende Roundup-dossier, maar een game changer is de gunstige uitspraak ook weer niet.

 10. Premium

  Preview Q3-cijfers Flow Traders

  ETP liquidity provider Flow Traders komt eind deze maand met zijn Q3-cijfers. Wat mogen we verwachten?

 11. Premium

  Galapagos biedt beleggers nog geen houvast

  Het biotechbedrijf ziet partner Gilead afhaken bij een onderzoek naar een behandeling van de ziekte van Crohn.

 12. Premium

  IEX modelportefeuille: er wordt aan de boom geschud

  De IEX Modelportefeuille doet onder invloed van het wat versomberde sentiment ook een stapje terug.

 13. Premium

  IEX modelportefeuille: onrust rond Chinese aandelen houdt aan

  De modelportefeuille moest iets inleveren, vooral door aandelen die kwetsbaar zijn voor oplopende grondstofkosten zoals AB InBev en het aanhoudende spook van de Chinese leiders die het de grote techfondsen lastig blijven maken.

 14. Premium

  IEX modelportefeuille: Galapagos veert op

  De AEX rukt op richting de 800-puntengrens, terwijl de IEX modelportefeuille inmiddels ruim 25% in de plus staat.

 15. Premium

  Bayer blijft een moeilijk aandeel, voor nu

  Bayer stelde bij de H1-cijfers de outlook voor geheel 2021 opwaarts bij. Dit werd echter overschaduwd door berichten rond hoofdpijndossier Roundup.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links