Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Nieuws

 1. Kwart ondernemers houdt hand op de knip

  Een aanzienlijk aantal ondernemers is terughoudend om in Nederland te investeren, zo blijkt uit onderzoek.

 2. 'Fat finger' zet ASML flink lager

  De aandelen ASML daalden op dinsdagochtend met maar liefst 7,1%, voordat ze snel het verlies terugdraaiden. Verscheidene handelaren speculeerden op een foutieve transactie, bekend als een 'fat finger'.

 3. Superbowl-indicator voorspelt bear market

  De zogenaamde Superbowl-indicator voorspelt hoe de beurs er komend jaar uit zal gaan zien. Tot 2022 was de succesratio van de indicator 75%.

 4. Nationaal Koopstartfonds is sigaar uit eigen doos

  Starters op de woningmarkt kunnen na de zomer iets gemakkelijker een huis kopen. Dan lanceert de overheid het Nationaal Koopstartfonds, dat tot €50.000 korting biedt op een nieuwbouwhuis.

 5. De molensteen van €100 miljoen van CM.com

  “AI is niet langer alleen een belofte bij het ontdekken van medicijnen; we transformeren de manier waarop nieuwe medicijnen worden ontdekt.” Aldus misschien wel het minst bekende beursfonds in Amsterdam.

 6. Meer omzet KPMG ondanks fraude

  KPMG stelt de publicatie van het jaarrapport over het gebroken boekjaar 2022/2023 opnieuw uit. Reden daarvoor is het nog immer niet afgeronde onderzoek naar examenfraude.

 7. IEX Sentimentspeiling: ASML en NN gaan nogmaals mee met de toppers

  ASML en NN Group zijn voor de vierde maand op rij de toppers, zo blijkt uit de nieuwste meting van het Nationaal Beleggerssentiment door IEX.

 8. Afgestraft BenevolentAI wil zich bewijzen met concrete omzet

  “AI is niet langer alleen een belofte bij het ontdekken van medicijnen; we transformeren de manier waarop nieuwe medicijnen worden ontdekt.” Aldus misschien wel het minst bekende beursfonds in Amsterdam.

 9. Daders handel met voorkennis blijven buiten beeld dankzij een-tweetje van AFM en OM

  Wie zijn de daders? En om welk beursfonds gaat het? Dat maakt het OM niet bekend, na het treffen van twee schikkingen.

 10. Aantal faillissementen steeg in 2023 fors

  Het aantal faillissementen is in 2023 met 52% gestegen, blijkt uit vrijdag gepubliceerde voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal sloten 3271 ondernemingen, inclusief eenmanszaken, hun deuren.

 11. KPN trekt de portemonnee voor werknemers

  Telecombedrijf KPN (+0,3%) heeft met de vakbonden overeenstemming bereikt over een nieuwe cao. De medewerkers krijgen een collectieve loonsverhoging van gemiddeld 8,5% over twee jaar.

 12. Stellantis leidt elektrische markt

  Stellantis Nederland heeft in 2023 de meeste elektrische auto's en bedrijfswagens verkocht. Het bedrijf had een marktaandeel van 18,4% op de totale markt voor batterij-elektrische voertuigen.

 13. AkzoNobel is vandaag 105 jaar beursgenoteerd

  AkzoNobel viert vandaag dat het bedrijf 105 jaar geleden noteerde op de Amsterdamse beurs.

 14. Trade Republic en Visa lanceren betaalkaart die sparen en beleggen combineert

  Wie jarig is, trakeert. Vandaag is het de beurt aan Trade Republic, dat zijn vijfde verjaardag viert. De broker trakteert samen met Visa op de Trade Republic Visa-kaart.

 15. IEX Group kiest CFA als accountant

  IEX Group N.V. kiest CFA als accountant en verwacht dat daarmee het delisting-proces op korte termijn zal worden stopgezet.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links