Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Turbo's Short pakken zeer goed uit

De Turbo's Short pakken zeer goed uit

Er zit weer een turbulent weekje op in de Slimste Belegger-competitie. Ik heb flinke plussen gezien, maar ook enorme dalers. Geen pieken zonder dalen, luidt het gezegde, toch? Maar ja, die simpele uitdrukking neemt natuurlijk niet weg dat ik ook deze week weer enkele grote missers heb begaan.

Laat ik de grootste pijnpunten als eerste benoemen. Afgelopen week bleek dat ik een Turbo Long op de DAX (met een iets te gretige hefboom van 25) op een nogal slecht moment aan mijn portefeuille heb toegevoegd. In mijn vorige blog bleek dit met een verlies van 9,9% al geen aankoop te zijn om over naar huis te schrijven, maar na een klassieke beginnersfout raakte ik van de regen in de drup. Stukken aanhouden met het idee dat de verliezen wel weer teruglopen werkt niet, zo bleek. Bij -30% deed ik de DAX pas de deur uit. Toen was het kwaad al geschied.

Schade beperkt gehouden

Een van de redenen dat ik zo afwachtend was bij het van de hand doen van de Turbo Long op de DAX, was dat mijn verlies op Moderna wel hard aan het teruglopen was. Dat zegt natuurlijk niets. Naar aanleiding van een technische analyse kocht ik een Turbo Long op de farmaceut, maar dit pakte slecht uit. Nadat ook deze turbo de -30% aantikte, liep het verlies snel terug. Bij -6% leek het herstel te vertragen en kreeg de Turbo een nieuw baasje. Hier hield ik de schade beperkt.

Winst gepakt

Kregen al mijn portefeuilleverlaters dan een tasje met bloedrode cijfers mee? Zeker niet. Mijn Turbo Short op goud verkocht ik deze vrijdagochtend met een mooie winst van ruim 22%. Ook mijn Turbo Short op Prosus heeft met een fraai rendement van 7% de portefeuille verlaten. Deze turbo had ik gekocht naar aanleiding van de problematiek rond Chinese aandelen, waar Prosus via Tencent ook last van ondervindt. Ten opzichte van vorige week bleef het rendement echter rond de 7% steken. De drang om Turbo’s op andere aandelen te kopen nam toe en dus heb ik die op Prosus gedag gezegd. 

Turbo Short op Fastned

Een van de Turbo’s die ik heb toegevoegd aan m’n lijstje is er een op Fastned. Een Turbo Short – uiteraard – met een hefboom van 3,6. Ik heb hem op fundamentele gronden gekocht. Er zit een hoop fantasie in de laadpaalbusiness, want Fastned koerst nu op haast onhoudbare hoogte. Bij de huidige koers wordt Fastned gewaardeerd op zo’n €900 miljoen. De omzet in de eerste zes maanden van dit jaar? €4,4 miljoen. Beetje uit verhouding, nietwaar? Vooralsnog een mooie aankoop, want de teller staat al op +7%.

klik om te vergroten

Mijn portefeuille rond 11:00 op vrijdag 24 september.

Zoals ik in mijn eerdere blog al aangaf, kun je in de Slimste Belegger-competitie ook fictief geld winnen met het goed beantwoorden van quizvragen. Dit telt ook mee voor je totale rendement. Maar omdat dat wellicht een vertekend beeld geeft, trek ik die winsten van mijn rendement af. Daarmee komt mijn huidige rendement op het moment van schrijven uit op -1%.

Goede moed houden

Gelukkig is er maandag 27 september weer een webinar van een van de Slimste Belegger-coaches. Ditmaal zal Guy Boscart zijn kennis delen. Hij vertelt hoe een kortetermijnstrategie met Turbo’s eruit kan zien. Volg het gratis webinar door u hier aan te melden.

Doet u nog niet mee met de competitie? Geen probleem, instromen kan namelijk altijd. Elke week wordt een nieuwe weekwinnaar gekroond. Dus volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Meedoen kan via de groene knop hieronder. Bent u Apple of Android-gebruiker? Download dan ook de Slimste Belegger-app. Dat maakt het nóg makkelijk om mee te spelen.

Over De Slimste Belegger

In samenwerking met IEX organiseert BNP Paribas Markets de Slimste Belegger: het spannendste beleggingsspel van Nederland. In dit gratis spel leert u alles over de verschillende aspecten van beleggen en het handelen in Turbo's. Die zijn onder andere bij BNP Paribas verkrijgbaar.

Coen Grutters is redacteur van IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. 09 aug Slotcall: De chippers hebben het zwaar 6
  2. 04 aug Slotcall: Ahold blaast beursgang Bol.com af en Pharming schiet omhoog 17
  3. 02 aug Slotcall: Internationale spanningen lopen op en uitschieters op het Damrak 4

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links