Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Geen nood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

279 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 juli 2011 23:00
    Heb net een tijdje naar het "debt debat" in the House gekeken. Wat een stelletje pannenkoeken zijn het daar zeg, zowel de democraten als de republikeinen.

    Ik ik dit zo hoor is er no way dat er vanavond voor het Boehmer plan wordt gestemd. Wat een verdeeldheid, en wat een zwakzinnig plan van Boehmer (bv. hij wil 1 biljoen dollar minder uitgeven in de komende 10 jaar. Obama geeft 1 biljoen teveel uit per jaar. Nee, dit helpt ze de oorlog te winnen).

    Als ik de democraten hoor, vind ik wel dat zij het verstandigst zijn. Aan de andere kant is het wel vreemd dat zij geen bill indienen. Als ik die republikeinen hoor praten lijken het stuk voor stuk van die inteelt red necks, excuus voor het taalgebruik.
  2. [verwijderd] 28 juli 2011 23:09
    erg toevallig dat de USA nog niet gedowngrade is overigens... hier in Europa doen die Amerikaanse ratingagencies niet zo moeilijk met verlagen van die ratings en in Amerika ziet iedere ************* dat het de verkeerde kant op gaat.
    Corrupte bendes en het erge is dat géén van de niet-Amerikaanse leiders er wat van zegt.

    Van mij mogen die Amerikanen niet leiden maar lijden!
  3. [verwijderd] 28 juli 2011 23:11
    quote:

    kolenboer schreef op 28 juli 2011 23:03:

    Zo, de eerste 10 cent winst op de euro zijn vastgeklikt. Ik zet er deze keer geen winstdoel op. De euro kan morgen zomaar 2 cent hoger staan, je weet maar nooit.
    Gisteren ging het niet goed. En ik heb vandaag zitten kijken en warempel hij ging omhoog. Had mee moeten doen. Gezien de grafiek en gevoel denk ik ook dat het verder omhoog kan. Mede omdat het gezakt was op geruchten.
    Goed gedaan
  4. kolenboer 28 juli 2011 23:20
    quote:

    grundoro schreef op 28 juli 2011 23:11:

    [...]

    Gisteren ging het niet goed. En ik heb vandaag zitten kijken en warempel hij ging omhoog. Had mee moeten doen. Gezien de grafiek en gevoel denk ik ook dat het verder omhoog kan. Mede omdat het gezakt was op geruchten.
    Goed gedaan
    Klopt gisteren had ik 12 pips verlies. Toch sluit ik zeker 4 van de 5 met winst af.
  5. [verwijderd] 29 juli 2011 01:14
    quote:

    fred optie schreef op 28 juli 2011 21:36:

    [...]

    /venusproject ken ik van Zeitgeist geloof ik.

    Je redenatie klopt denk ik niet. Juist omdat er de mogelijkheid is dat ik niets kan bieden wat een ander nodig heeft juist daarom is er geld zodat die rioolmeneer toch nog iets kan kopen bij een ander wat hij wel nodig heeft.

    Anders zou ik eerst mijn spullen moeten ruilen met iemand anders die wel datgene heeft wat de rioolmeneer wilt hebben.

    M.a.w. ruilhandel is niet handig en daarom is er dus geld om het ruilen makkelijker te maken.
    Thanks Fred, en vele anderen voor de 'geld, goud & ipod' discussion.

    Interessant om al die bijdragen te lezen over geld, goud (en zelfs Das Kapital principles thrown in that mix as well)

    Toch goed om te zien, dat na alle bijdragen van diverse forum leden, de discussie full circle gaat en tot de slotsom komt, dat geld er is om het ruilen makkelijker te maken. (And it IS easy, as I have tried Barter system during my working life here, but belief you me: it's a nightmare).

    Kortom, aan het eind van de discussie is iedereen terug bij "AF" (en niemand ontvangt 200 'gulden' of euros :-)
    Feit is, dat we wel allemaal wereldwijd even, of al lang eigenlijk, in de 'gevangenis' zitten door een 'kans kaart' waarvan we al heel lang wisten dat die in de stapel zat, maar nu terecht gekomen is in de USA, waar het thuis hoort. De hele stapel kaarten die op het monopoly bord ligt met allerlei mooie kansen er op gedrukt, zijn nul en void, totdat deze kaart eerst gespeeld is. Zullen ze er wat aan doen, of de kaart weer wat verder naar beneden in de stapel drukken en struisvogeltje blijven spelen? Bijna alle straten en stations zijn al in handen van de Chinezen en de rest van de wereld en toch denkt Amerika nog steeds dat zij voor bank mogen spelen, erger nog: het meeste in eigen zak steken!

    Nu dus maar hopen dat die yanks dit weekend eindelijk es laten zien dat ze zo clever en zo demokratisch zijn als ze altijd van zichzelf zeggen (en anderen verplicht opleggen), het eindelijk eens worden, en de ceiling een beetje hoger zetten om default te voorkomen en dan .....
    eindelijk wat permanente en lange termijn bezuinigings plannen in PRAKTIJK brengen, de rijken wat meer belasting laten betalen dan de 9+ procent die ze nou gemiddeld betalen.

    'De tering naar de nering zetten' is een oud en ouderwets gezegde, maar zij in de USA (en wij allemaal) zullen het ouderwetse principe toch moeten toepassen, want de rest van de wereld is er wel goed spuugzat van om hun levenstijl en hun spelletjes te blijven financieren.

    Ondertussen zijn er velen die, ondanks alle kritiek uitgeoefend, toch blijkbaar maar wat blij zijn dat deze volatile market wel prachtige kansen geeft om short / long te gaan en earn a packet van dat (minder waard wordende) geld en ook hoor je niemand klagen dat het goud lekker veel waard wordt. En dat goede chatterbox vrienden, is een direkt resultaat van al deze perikels.
    En zo heeft dit langdurende financiele crisis/drama, voor velen toch een gouden randje (waar we niet over klagen).

    Dus, dit is de flipside van de coin: als deze crisis eindelijk is opgelost - over tijd - en, nog meer belangrijk - het vertrouwen is terug, dan sodemieterd de goudprijs in elkaar, de markets will be less volatile en daardoor wordt short/long en alle vormen van derivatives veel minder aantrekkelijk.
    Het zal dan interessant zijn om te zien, waar we dan met z'n allen over gaan zitten klagen in dit forum :-)

    Happy trading voor Vrijdag, zou ik bijna zeggen.
    Maar ik denk niet dat het zo happy zal zijn. Maandag weten we wellicht meer.
    What will it be: Green and Exuberant Monday or Red and Depressive Monday? Time will tell.

    Cheers,
    Ed
  6. [verwijderd] 29 juli 2011 07:58
    De schuldencrisis in de Verenigde Staten is vannacht verergerd nadat de Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden het niet eens werd over een wetsvoorstel van de eigen partij. Partijleider John Boehner slaagde er niet in de verdeeldheid binnen de gelederen weg te nemen en stelde hierop de stemming over een hoger schuldenplafond voor onbepaalde tijd uit.

    Gehoopt werd dat de Republikeinen gisteravond plaatselijke tijd zouden stemmen zodat het wetsvoorstel naar de Senaat kon, waar de Democraten een meerderheid hebben. Tenzij er een akkoord komt, verkeert de VS binnen enkele dagen in geldnood omdat het dan de staatschulden niet meer kan betalen.

    De Republikeinen komen vanmiddag Nederlandse tijd weer samen, maar zelfs eensgezindheid betekent geen oplossing voor de acute crisis. Verwacht wordt dat de Democraten in de Senaat het voorstel wegstemmen. Zij willen meer bezuinigen dan de Republikeinen en het schuldenplafond voor langere tijd verhogen.

    De Republikeinen willen ongeveer 1.000 miljard dollar bezuinigen, tegenover zo’n 2.200 van de Democraten. Boehners partij wil daarnaast maar voor zes maanden het plafond verhogen waardoor eenzelfde schuldendebat opnieuw moet plaatsvinden tijdens de campagnes voor de presidentsverkiezingen. De Democraten tillen dat moment liever over de verkiezingen heen.

    Verwacht wordt dat de beurskoersen vandaag een duik nemen door het nieuws vanuit de VS. De olieprijzen in Amerika en Azië zijn al gedaald naar 97 dollar per vat.

  7. [verwijderd] 29 juli 2011 08:47
    ‘Lagere opening Damrak door schuldendebacle’
    AMSTERDAM - Naar verwachting zullen de graadmeters aan Beursplein 5 in Amsterdam fors lager openen. “De AEX zal 3 tot 5 punten, of wel meer dan 1 procent, bij opening verliezen”, zo voorspelt handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer vrijdag.
279 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links