Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Bedankt!

TA: Bedankt!

Dit is de laatste column hier op IEX van Bas Heijink. Met pijn in ons hart nemen we na tien jaar trouwe dienst vandaag afscheid van hem. Wij zullen hem missen.

Het ga je goed, Bas!
IEX-redactie


Aan alles komt een eind, zo ook aan mijn dagelijkse analyses op IEX.nl. Ik blijf gewoon werkzaam als technisch analist bij het ING Investment Office maar na precies tien jaar als columnist op IEX.nl is het tijd om de liniaal en het potlood door te geven aan een ander. Ik wens hem enorm veel succes.

Ik heb deze tien jaar met heel veel plezier en inzet mijn onbetaalde columns geschreven en hier gepubliceerd. Dagelijks in de ochtend rond 5:30 de data downloaden en analyseren, de column schrijven en zorgen dat die het liefst voor 8:00 uur bij de IEX-redactie in de mailbox zit.

Mijn columns bleken ook gretig gelezen te worden op deze site. Om even wat cijfers te geven. In tien jaar tijd heb ik ruim 2000 columns geschreven. Na enig zoekwerk vanuit IEX kwamen deze columns uit op een totaal van bijna 45 miljoen views.

En dan de reacties, ongekend. In totaal ruim 575.000 reacties onder al mijn columns. Mede door u heb ik ook twee Gouden Stieren in ontvangst mogen nemen. In 2014 de publieksprijs als Beste Beleggingsexpert van Nederland en vorig jaar de publieksprijs Beste Technisch Analist van Nederland.

Emotioneel afscheid

Mijn dank voor uw interesse in mijn columns, uw reacties en uw stem op mij is zeer groot. Met de nodige emotie moet ik dan ook afscheid van uw nemen op dit prachtige beleggersplatform. Maar u hoeft mij zeker niet te missen. Mijn dagelijkse analyses blijven op dit moment te volgen op:

In de nabije toekomst worden mijn analyses ook via andere kanalen toegankelijk.

Mijn eerste column TA: S&P 500 staat op knappen werd op 18 juni 2007 geplaatst. Destijds werkte ik nog op de Tradingdesk van de ING waarna ik in 2008 ben overgestapt naar het ING Investment Office om daar fulltime bezig te zijn met technische analyse.

Bull- en bearmarkt

Mijn eerste column (destijds nog als duo met Ruurd Haan) ging over de correctiemogelijkheid in de S&P 500. Het bleef echter niet bij een forse correctie, maar het was het startpunt van een enorme tweejarige bearmarkt die de S&P 500 vanaf de all-time high bij 1575 terugbracht naar de bekende number of the beast de 666 punten in maart 2009.

Het prachtige startpunt van een nieuwe bullmarkt, die nog steeds intact is en waarvan ik verwacht dat die in het komende jaar tot mogelijk nog enkele jaren door zal zetten. Tijdens de tien jaar op IEX.nl heb ik dus een zeer forse twee jarige bearmarkt mogen meemaken en de huidige al acht jaar durende bullmarkt.

Ik zal u als lezer, maar zeker ook als reageerder enorm gaan missen. Prachtige proza werden er geschreven, onderlinge kennis en trades werden er uitgewisseld en door enkelen soms onnavolgbare hersenspinsels geschreven, tot hele gedegen analyses.

Geweldig was het ook om via eindejaars-prijsvragen een aantal van u te mogen ontmoeten bij lunches hier in Amsterdam of uw jaarverwachtingen op basis van TA te mogen publiceren op mijn plek op deze site. Maar aan alles komt een eind, zo ook bij IEX.nl.

Nu snel door de steun!

Ik blijf dus publiceren en u kunt mij op andere sites blijven volgen. Als afsluiting nog een grafiek van de AEX. Het topvormingsproces is nog steeds intact en ik acht de kans binnenkort op een vervolg onder de zware en belangrijke steunzone van 519 tot 520 groot.

Bedankt voor tien prachtige jaren.
Bas

Daggrafiek AEX
Daggrafiek AEX Index
Klik op de grafiek voor een grote versie


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Gerelateerd

Reacties

411 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 21 »» | Laatste | Omlaag ↓
411 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 21 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links