Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Q2's Facebook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 25 juli 2018 11:32
    Vuistregel is dat na 30jr beleggen driekwart vermogen uit dividend komt en kwart uit koerswinst. #AEX laat zien dat t aardig klopt. Herbeleggingsindex deed gisteren exact 1900 (nog niet in deze maandgrafiek) en prijsindex op 573.....

    GEWELDIG waar je iedere keer die wijsheden vandaan haalt en publiceert. Uiteraard had je het aan de grafieken ( inclusief dividend) die je regelmatig publiceert en over een lange periode lopen ( 40 jaar ) al kunnen constateren.

    En voor de fijnproevers en optimaliseerders: Als je het nu zo in elkaar steekt dat de dividendbelasting zo laag mogelijk of niks is en als je het nu zo in elkaar steekt dat dat de Vermogensrendementsheffing van 1,65 procent naar 0 herleid wordt en als je uiterst kritisch bent met het uitzoeken van je bankier/ broker..... dan kom je nog heel wat stappen verder.

    Gisteren schreef ik dat al in de dagblog 24 juli van Arend Jan, maar na 24 uur is dat allemaal eigenlijk " verdwenen" bij IEX. Dat ligt dus niet aan de schrijvers, maar aan de lay-out van IEX.

    Tenslotte: Chinezen zouden naar Ageas kijken waardoor de koersopstoot. Zie websites De Tijd. Wellicht kunnen de Chinezen ook eens naar Aegon kijken? Ik pak er wat Aegons bij.

    Peter
  2. [verwijderd] 25 juli 2018 11:56
    Rammelt hier altijd van de reacties, nu even niet. Te warm, of er worden tactische zaken in de portefeuille onderzocht?.. Maargoed, hoezeer je ook met cijfertjes aan de slag gaat, daar ligt niet het antwoord voor het/je aandeel. Da's meer een getallen ding, het getal wat staat voor prijs.. Je suf rekenen met dit warme weer is niet goed voor de gezondheid, maar doe wat je niet laten kunt...
  3. Brulboei 25 juli 2018 12:56
    "..oudste Dow Jones meubelstuk General Electric werd er bij kop en kont uit gegooid ten faveure van Walgreens Boots Alliance. De foto boven dit stukje is een Boeing met een GE motor, maar dit terzijde"
    Ja, dat wordt een wat-als bij de klanten van Boeing => je kunt momenteel kiezen uit 3 merken motoren die je onder zo'n Boeing kunt hangen:

    - Rolls Royce (Brexit gevoelig?)
    - General Electric
    - Pratt & Whitney (bij KLM-ers ook wel bekend als "pruttel & wil nie")

    Kennelijk heeft Boeing te weinig machines met GE motoren verkocht...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links