Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stomme beurs :-)

Stomme beurs :-)

 

De schrale troost is dat de omzetten net als gisteren niet veel voorstellen. Het is daarom geen beweging met volle overgave, maar daarmee ben ik meteen door het goede nieuws heen. Wat een slechte beurs weer! En waarom, want er is alweer geen echt duidelijke trigger aan te wijzen.

U gaat straks in beursverslagjes weer dingen lezen als dat beleggers zorgen hebben over de economie, de centrale banken, grondstoffen et cetwera. Het zal. Zelf vind ik de beurs daalt omdat ie daalt, of stijgt of stijgt omdat ie stijgt, altijd de beste reden, maar hier soebatten we in de kroeg wel een keer over.

Misschien is het herstel een tikje te hard gegaan? Ik ben geen techneut of technatsich ingesteld, maar het lijkt me dat de AEX uit het korte stijle trendje dreigt te vallen:

 

 

Opvallendste score is wellicht dat de AEX volatiliteit weer eens behoorlijk oploopt tot standjes rond 25. Korte mijn turbo-spelers et cetera kunnwen dan beter kalm aan gaan doen met hefbomen, want de intradagbewegingen kunnen al maar groter worden. 

 

 

De AEX springt er wel uit, maar de andere beurzen is ook niet veel soeps:

 

 

U kent de volgorde van belangerijkerigheid op de beurzen. De dollar stuitert maar heen en weer tussen 1,07 en 1,08, maar trekt per saldo toch weer wat aan. Het trendje is in principe neerwaarts tot de volgende Fed- en ECB-rentebesluiten, maar als iedereen dat denkt wil het nog wel eens de andere kant uitgaan.

 

 

Die dollar is weer funest voor commodities en vooral olie. Vandaag zijn er ook overal op de networks weer oil glut stukjes zijn te lezen, wat ook een rol speelt.

 

 

Want kijk maar, goud daalt bijvoorbeeld veel minder hard:

 

 

Houd ik nog een puntje over: de rentes. Valt mee, serieus (Europees) tienjaarspapier daalt collectief vier basispuntjes: Nederland naar 0,73%, Duitsland naar 0,57% en de VS naar 2,28%. Bij deze even snel het brede marktoverzicht vandaag. Just another AEX bad hair day. Vooralsnog zou ik er nog niet veel meer achter zoeken.   


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links