Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

What$app?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 februari 2014 20:07
    quote:

    De Pareltjeszoeker schreef op 20 februari 2014 15:09:

    Is een gevolg van een gebrek aan goede content, en dat de hype van Facebook over is. Ook What'sapp, zal t.z.t. een concurrent krijgen. De bouwers van deze app beuren goed geld, een relatief eenvoudig product.
    Er zijn al veel soortgelijke apps (gratis) dus verdienen eraan word al lastig. Whatsapp is oud.
  2. Bangizwe 22 februari 2014 10:37
    Voor de aandeelhouders die er op de juist moment in zitten of zaten is het in elk geval een gouden zaak geweest. Maar voor diegene die er uiteindelijk mee zullen blijven zitten zal het volgens mij toch een drama gaan worden. Want tegenover die toch wel fabelachtige marktkapitalisatie staat iets dat amper cash kan genereren. En dat terwijl de 1,2 miljard huidige gebruikers rijker zijn dan al de rest dat nog op aarde rond loopt. Je hoort het wel eens vertellen dat hardware out is. Maar het zijn wel diegene die harde cash genereren. Als een bedrijf als Apple en bedrijf als Facebook zou overnemen.( waarvan ik hoop dat ze dit nooit zullen doen) Dan zullen ze heel veel geld moeten betalen, en je zal het amper merken aan hun winst. Dat zegt toch al genoeg over Facebook. Gebakken lucht.
  3. [verwijderd] 25 februari 2014 09:14
    @retsok Haha! Gouden opmerking.

    Ik denk dat de aankoop enerzijds goed was bedoeld van Markie, namelijk de machtpositie vergroten in 'de strijd om het internet'. Waar hij echter geen rekening mee heeft gehouden is, wat je nu ziet, dat de hoeveelheid mensen die stopt met het gebruik van Whatsapp groeit en gaan zoeken naar andere (gratis) diensten om mee te kunnen communiceren (Telegram, Viber, etc). Het gevaar bij een gratis dienst als deze is, dat wanneer de grotere hoeveelheid gebruikers gaat switchen tussen communicatiediensten (Telegram, Viber, etc) de rest van de menigte zal volgen (immers wilt iedereen met elkaar blijven kletsen - en zolang het gratis is, ow well...). Zo is ook Hyves gebroken doordat de grotere hoeveelheid gebruikers overstapte op Facebook. Of Whatsapp in de toekomst zal overleven is voor mij dus maar de vraag. Al kijkend naar mijn aandelen hoop ik van wel, terwijl ik in mijn achterhoofd bewust ben van het feit dat steeds meer gebruikers zich zorgen beginnen te maken om hun 'privacy' en dus uit kunnen wijken naar andere diensten (bron: www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/a... & www.nrc.nl/nieuws/2014/02/24/whatsapp...

    Dus of naar mijn mening deze dienst ruim 14 miljard flappen waard is? Ik durf het nog niet te zeggen. Bij Youtube pakte het voor Google uiteindelijk zeer positief uit, en ik denk, wanneer vriend Mark gebruikers weet te blijven binden, dat ook dit wel positief uit zal gaan pakken. Laten we hopen dat deze 'gebakken lucht' het geld waard is.


  4. [verwijderd] 3 maart 2014 15:30
    De aantallen zogenaamde gebruikers slaan in geval WhatsApp al net zo hard nergens op als in geval Facebook zelf. Wat dat betreft een prima aanvulling.

    Bij WhatsApp kan men zich alleen aanmelden, maar zelfs als je de app van je telefoon afgooit sta je bij anderen nog steeds als WhatsApp contact in hun lijst. Dit is zelfs na meer dan 1,5 jaar inactiviteit nog het geval. Zelf ervaren.

    Bij Facebook is het nog een stapje erger. Omdat namelijk zo'n beetje elke website tegenwoordig wel een Facebook plug-in ergens op de site heeft staan en je via die plug-in activiteit genereert richting Facebook (er worden bijvoorbeeld likes van je vrienden opgehaald) tel je weer mee als 'monthly active user'. Dat gebruikers echter al lang niet meer op facebook.com zelf komen - en er dus helemaal niets aan ze wordt verdiend - dat laten we voor het gemak even in het midden... Dit nog los van de > 10% fake users waar men zelf onlangs al van sprak (http://thenextweb.com/facebook/2014/02/03/facebook-estimates-5-5-11-2-accounts-fake/ ).
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links