Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaans inflatiecijfer geen verrassing, rentepauze verwacht

Amerikaans inflatiecijfer geen verrassing, rentepauze verwacht
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse inflatiecijfers over mei lieten op alle fronten geen enkele verrassing zien. "Het lijkt erop dat het inflatiecijfer de Federal Reserve niet van haar stuk brengt en dat de centrale bank woensdag een pauze in de renteverhogingen inlast. Dit oordeelde marktanalist Philip Marey van Rabobank dinsdag tegen ABM Financial News.

Interessanter wordt het besluit in juli, gezien de onderliggende trend in de Amerikaanse inflatie. "De kerninflatie laat zien dat de energieprijzen niet meer de grote drijfveer zijn van de inflatie. Onderliggend is de stijging van de huisvestingskosten met 8,0 procent op jaarbasis nog altijd hoog, maar de kosten dalen wel langzaam. Deze kosten bepalen de kerninflatie voor 30 tot 40 procent. De kosten voor diensten zonder woonlasten lagen in mei op 4,2 procent op jaarbasis hoger en 0,2 procent lager op maandbasis, waarmee de inflatie bij overige diensten nog altijd een bron van zorg moet zijn", aldus Marey.

Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen met 4,0 procent tegen 4,9 procent in april. Hiervoor was door economen ook 4,0 procent voorzien. Op jaarbasis kwam de kerninflatie uit op 5,3 procent, ten opzichte van de 5,5 procent een maand eerder. Economen rekenden hiervoor ook op 5,3 procent.
 
De euro noteerde dinsdag 0,4 procent hoger op 1,0809 dollar, fractioneel hoger dan kort voor de publicatie van het Amerikaanse inflatierapport. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links