Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techaandelen en coronasteunvrees zetten Wall Street lager

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag op verlies geëindigd. met name techbeurs Nasdaq kreeg een tik onder druk van de verkoop van techaandelen en de antimededingingszaak die Justitie in de Verenigde Satten begon tegen Facebook. Beleggers op Wall Street werden ook weer pessimistischer over een politiek akkoord over een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent lager op 30.068,81 punten. De S&P 500 daalde 0,8 procent tot 3672,82 punten en techbeurs Nasdaq leverde 1,9 procent in tot 12.338,95 punten.

De techsector werd ging in de uitverkoop na forse winsten in de afgelopen tijd. Grote techbedrijven als Apple (min 2,2 procent), Google-moeder Alphabet (min 1,9 procent), Microsoft (min 2 procent) en Amazon (min 2,3 procent) gingen in de uitverkoop.

Facebook stond daarnaast in de belangstelling door een mededingingsklacht tegen het bedrijf. Dat zou al jaren stelselmatig hebben geprobeerd de concurrentie uit te schakelen en zette daar zijn marktmacht voor in. Als straf zou Facebook mogelijk Instagram en WhatsApp moeten verkopen als het aan de Amerikaanse Justitie ligt. Facebook leverde 1,9 procent in.

Aandacht op farmaceuten door hack

Pfizer en BioNTech konden op aandacht rekenen omdat documenten over de testfase van hun coronavaccin bij een hack op het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) werd ingezien. Ook werd hun vaccin goedgekeurd in Canada. Pfizer verloor 1,7 procent, BioNTech leverde 4,1 procent in.

Media- en telecomconcern AT& T werd 2,1 procent hoger gezet. Dat bedrijf zou tot wel 15 miljard dollar krijgen voor zijn onderdeel DirecTV.

De grote maaltijdbezorger DoorDash maakt zijn beursdebuut, waarmee bijna 3,4 miljard dollar werd opgehaald. De totale marktwaarde van het bedrijf ligt op ongeveer 38 miljard dollar. Het aandeel won op de eerste handelsdag haast 86 procent ten opzichte van oorspronkelijke verkoopprijs van 102 dollar per aandeel.

FireEye werd ruim 13 procent lager gezet. De onderneming, een van de grootste internetbeveiligingsbedrijven in de Verenigde Staten, is bestolen van een reeks hackmethodes. De methodes werden doorgaans gebruikt om intern de beveiliging van klanten te testen. Volgens de topman van het bedrijf gaat het om een zeer geavanceerde inbraak.

De euro was 1,2082 dollar waard, tegenover 1,2075 dollar bij de slotbel in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef vrijwel gelijk op 45,60 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer, op 48,93 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 10 december 2020
    wat gaan we nog mee maken met dat hacken ?
    Al die cloud opgeslagen data .
    Wanneer word dit gehackt ?
    Als dat gebeurt staat de wereld op zijn kop .
    Wat leven we in een heel onzekere wereld ;
    De begrotings tekorten ,als de inflatie gaat stijgen gaat de rente niet stijgen ?
    Dan is onze munt nog meer virtueel .
    We zullen maar niet te diep nadenken .
    Maar vast staat dat de krypton munten met de dag geloofwaardiger worden .
  2. [verwijderd] 10 december 2020 00:54
    De reeds opgeblazen ipo van Maaltijdbezorger Doordash nog eens 86% hoger op dag 1.

    En pakketten bezorgers als PostNL en Bpost die daadwerkelijk ook winst maken en zo hebben moeite om een kw van 10 te noteren of met een beetje 'pech' bij PostNL vanwege het hoge div percentage een koers dividend percentage van 10.

    Compleet belachelijk al die lucht handel.
  3. Knarf 10 december 2020 06:12
    quote:

    Sloeki schreef op 9 december 2020 23:58:

    Coronasteunvrees.....hahaaha
    Het nieuwe woord voor 2020... Coronasteunvrees.

    Overigens heeft de kop van een algemeen bericht bijna altijd één van de volgende begrippen: hoop, vaccin, steun, vrees, forse (bij kleine daling van 2%), optimistisme, besmettingen, brexizorgen.. Nou vul zelf maar aan..
  4. forum rang 4 Subtropical 10 december 2020 06:27
    quote:

    Knarf schreef op 10 december 2020 06:12:

    [...]

    Het nieuwe woord voor 2020... Coronasteunvrees.

    Overigens heeft de kop van een algemeen bericht bijna altijd één van de volgende begrippen: hoop, vaccin, steun, vrees, forse (bij kleine daling van 2%), optimistisme, besmettingen, brexizorgen.. Nou vul zelf maar aan..
    Exact en een dag later is het weer iets anders. Vind altijd knap dat ze een reden kunnen aanwijzen. Zullen ze een enquête hebben gehouden onder 1000 beleggers wat hun reden vandaag was om te kopen of verkopen? Ik denk zelf dat de journalist 80% van de stukjes zelf een reden verzint.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links