Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Shell boekt hogere kwartaalwinst'

AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft naar verwachting in het tweede kwartaal een hogere winst behaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensus die het Brits-Nederlandse bedrijf zelf heeft gepubliceerd. Shell komt donderdag voorbeurs met resultaten over de afgelopen periode.

Volgens de consensus komt de winst van Shell uit op bijna 6 miljard dollar, op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) en exclusief eenmalige posten. In het tweede kwartaal van 2017 was dit 3,6 miljard dollar. Shell zal daarbij onder meer hebben geprofiteerd van de gestegen prijzen van olie en gas.

Naast de cijfers zal de aandacht ook uitgaan naar het desinvesteringsprogramma van Shell. In juni verkocht Shell nog belangen in Maleisië, Noorwegen en Thailand. Volgens analisten van ING heeft het bedrijf zijn doel om 30 miljard dollar aan belangen van de hand te doen waarschijnlijk gehaald. De marktkenners kijken nu uit naar de plannen die Shell heeft om na dit jaar nog 5 miljard dollar aan belangen te verkopen. Dat is namelijk een van de maatregelen die nodig zijn om 25 miljard dollar op te halen voor een aandeleninkoop.

Verder werd onlangs bekend dat in de Verenigde Staten rechtszaken zijn verworpen tegen oliebedrijven waaronder Shell over klimaatverandering. Die zaken waren aangespannen door de steden Oakland, San Francisco en New York. Zij wilden de bedrijven financieel verantwoordelijk stellen voor hun bijdrage aan klimaatverandering, door ze mee te laten betalen aan bijvoorbeeld waterkeringen tegen de stijgende zeespiegel.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07:41 Vopak verwelkomt Shell en Total in Rotterdams project voor CO2-opslag 1
  2. 23 mei Mooie opsteker voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juli 2018 08:31
    Meebetalen aan onkosten die de samenleving heeft door Shell? Ben je helemaal betoeterd. Shell is er voor de aandeelhouders, niet om zijn gemaakte schade te vergoeden. Shell is van de boel onder schijten en dan er als een haas vandoor gaan zodat anderen in de shit mogen gaan zitten. Walgelijk bedrijf natuurlijk.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

32,110 12:10
+0,010 +0,03%
Premium

Mooie opsteker voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links