Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Offshore schikt in Verenigde Staten

SBM Offshore schikt in Verenigde Staten

NEW YORK (AFN) - Maritiem dienstverlener SBM Offshore en dochterbedrijf SBM Offshore USA hebben een schikking getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie. SBM betaalt daarbij 238 miljoen dollar aan de Amerikaanse autoriteiten vanwege omkoping van functionarissen in Brazilië, Angola, Equatoriaal Guinea, Kazachstan en Irak.

SBM kwam er in 2012 achter dat medewerkers in verscheidene landen zich schuldig hadden gemaakt aan oneerlijke verkooppraktijken. Het bedrijf trof eerder een schikking met justitie in Nederland en de VS, maar de Amerikaanse autoriteiten behielden zich daarbij het recht de zaak te heropenen als nieuwe informatie daar aanleiding voor zou geven.

Daarnaast pleit SBM USA schuldig in de zaak, aldus een verklaring van het ministerie van Justitie. Onlangs had de dienstverlener aan de olie-industrie al exact 238 miljoen dollar opzij gezet voor een nieuwe boete. Het bedrag zal binnen tien werkdagen voldaan zijn, aldus SBM.

Steekpenningen

Oud-topman Tony Mace van SBM bekende eerder deze maand schuld aan corruptie in het Braziliaanse omkoopschandaal waar het bedrijf bij betrokken was. De Brit was tussen 2008 en 2011 topman van SBM en gaf voor de rechter in Houston toe in het verleden steekpenningen te hebben goedgekeurd, in de hoop zo lucratieve contracten voor SBM te regelen. Zijn vonnis volgt op 2 februari.

Het bedrijf is nog bezig met een definitieve schikking met de Braziliaanse autoriteiten. Vorig jaar zomer werd een voorlopig akkoord bereikt met de openbare aanklager in het Zuid-Amerikaanse land, maar de rechter veegde die deal vervolgens van tafel. Zolang SBM geen punt heeft gezet achter de zaak in Brazilië, mag het geen opdrachten aannemen van het staatsoliebedrijf Petrobras.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 11:10
    117,000
    +0,17% +0,200
  2. SBM Offshore 11:07
    13,940
    -0,57% -0,080

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links