Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street hoger dankzij afname rentevrees

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten herstelden maandag sterk van de flinke koersverliezen van voor het weekeinde. De rentevrees die de laatste dagen de beurshandel bepaalde, nam af na kalmerende uitlatingen van enkele bestuurders van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 1,3 procent hoger op 18.325,07 punten. De breder samengestelde S&P 500 kreeg er 1,5 procent bij en eindigde op 2159,04 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,7 procent naar een slotstand van 5211,89 punten.

Bestuurder Lael Brainard zei maandag dat de Fed voorzichtig zal blijven bij het aanscherpen van zijn monetaire beleid. Haar collega Dennis Lockhart liet eerder weten dat binnen de centrale bank serieus gesproken wordt over een renteverhoging. Maar hij nuanceerde dat later door te zeggen dat er nog geen sprake is van ,,urgentie''.

Onrust

De Fed verhoogde in december vorig jaar voor het eerst in zeer lange tijd de rente, die in de crisisjaren tot een historisch dieptepunt van net geen 0 procent was gezakt. Het was de bedoeling dat de rente dit jaar geleidelijk verder omhoog zou gaan, maar daar zag de Fed tot dusver van af gezien de onrust op de financiële markten.

Vorige week leken sommige andere bestuurders van de centrale bank de markt voor te bereiden op een rentestap in september. Zij benadrukten het aanhoudende herstel op de arbeidsmarkt en de aantrekkende inflatie. Dat zette wereldwijde beurskoersen onder druk. De Fed vergadert volgende week.

Apple

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen in New York was winkelreus Wal-Mart met een plus van 2,3 procent. Producent van drogisterijartikelen Procter & Gamble kreeg er eveneens 2,3 procent bij, technologiegigant Apple 2,2 procent. De enige verliezer in de Dow was chemieconcern DuPont met een min van 0,4 procent.

De prijs van Amerikaanse olie herstelde 0,4 procent tot 46,08 dollar per vat. De Brentprijs, maatgevend voor olie uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika, steeg 0,3 procent tot 48,17 dollar per vat. De euro was 1,1235 waard, tegen 1,1230 dollar aan het einde van de beurshandel in Europa eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Nait Soesen 12 september 2016 22:13
    Een een tweetje van de Fed en de banken, eerst angst creeren voor een volgende rentestap, en dan lekker short gaan, vervolgens zeggen, dat het niet zo'n vaart loopt, nog een keer verdienen door weer long tegaan, 2 keer verdienen in 2 dagen, doen ze toch goed, dit spelletje herhaald zich iedere keer weer, waarom trapt de markt er toch weer iedere keer in. De eerste rente verhoging gaat niet eerder komen, dan in de zomer van 2017 verwacht ik. De schuldenberg is te groot, er hoeft maar iets om te vallen en het domino effect doet de rest en dan wordt het een tandje erger dan 2008.
  2. De Centenjager 13 september 2016 07:39
    Volgens mij is de markt nog steeds rijp voor een correctie. De "opleving" van gisteren was vals. Kijk maar naar de indicatoren van de andere Europese indexen, allemaal rood. Behalve aex en Amerika groen. Niet te vertrouwen dus, wat mij betreft of short gaan of afblijven. Had gisteren voor 5k Arcelor gekocht dat ga ik gelijk bij opening dus dumpen.
    Sterkte en veel wijsheid.

    Groet dcj
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links