Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Merkel rekent op IMF bij Griekse leningen

BERLIJN (AFN/RTR) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel rekent erop dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) opnieuw een deel van de noodleningen aan Griekenland voor zijn rekening zal nemen. IMF-topvrouw Christine Lagarde heeft beloofd zich daarvoor in te zetten, zei Merkel zondag op de Duitse televisie.

,,Het IMF nam deel aan de onderhandelingen, het steunt de deal met Griekenland'', zei Merkel in een interview met tv-zender ZDF. ,,Ik twijfel er niet aan dat de woorden van Lagarde worden omgezet in daden.''

Het IMF heeft de afgelopen tijd herhaaldelijk laten weten dat de eurolanden de Grieken tegemoet moeten komen met schuldverlichting. Het fonds kan alleen geld lenen aan landen die uitzicht hebben op een houdbare staatsschuld. Zonder schuldverlichting is daarvan in Griekenland geen sprake, liet Lagarde vrijdag nog weten.

Aanpassingen

Merkel gaf zondag nogmaals aan dat er geen Griekse schulden worden weggestreept. Ze ziet wel ruimte voor aanpassingen aan de looptijd en rente van leningen aan Griekenland. Het is de vraag of dit ver genoeg gaat voor het IMF. Lagarde benadrukte vrijdag dat de eurolanden verder moeten gaan dan tot nu toe wordt overwogen.

De eurolanden stemden vrijdagavond in met een nieuw steunprogramma, dat Griekenland de komende drie jaar in totaal van ongeveer 86 miljard euro moet voorzien. Het IMF beslist naar verwachting in oktober of het 16 miljard euro zal bijdragen aan het programma.

Essentieel belang

Het Duitse parlement stemt woensdag over het nieuwe steunpakket voor Griekenland. Partijleden van Merkel hebben al aangegeven dat deelname van het IMF voor hen van essentieel belang is.

Zaterdag werd al bekend dat het Nederlandse parlement eveneens woensdag over de nieuwe steun voor Griekenland debatteert.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Dhrbelegger 16 augustus 2015 20:17
    Is niet normaal he? Gaat over geld wat gecreëerd wordt aan de ene kant en geld wat van de balans afgehaald wordt de andere kant.. En ten kosten van wat? Armoede, onrust etc.... Geld moet gedekt weer worden. Dit gaat net zoals vroeger op een gegeven moment helemaal fout.. Koop fysiek mensen!
  2. [verwijderd] 17 augustus 2015 08:56
    quote:

    Richard64 schreef op 16 augustus 2015 18:55:

    Lijkt me voor het Nederlandse parlement wel belangrijk om te weten op welke wijze de voorwaarden van de leningen worden aangepast. Woensdag a.s. moeten ze over het 3e pakket stemmen.
    Zou je denken ja. In realiteit is ons parlement een lachwekkende poppenkast. Zelfs als het IMF geen enkele garantie geeft dat het participeert zal ons parlement braaf instemmen met weer een zak geld voor het zwarte gat dat Griekenland heet. Eén grote farce.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links