Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Griekse tragedie op beurzen duurt voort

Griekse tragedie op beurzen duurt voort

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen openden dinsdag andermaal lager na de ravage een dag eerder. De Griekse kwestie blijft de gemoederen op de beursvloeren bezighouden. Zo werd bekend dat Griekenland aflossingen van in totaal bijna 1,6 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet zal overboeken.

Na een half uur handelen stond de AEX-index in Amsterdam 0,9 procent lager op 472,95 punten en daalde de MidKap-index 1 procent tot 704,95 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 1,2 procent. De beurs in Athene blijft ook dinsdag dicht.

Volgens marktanalisten houdt de Griekse tragedie nog de hele week aan tot zondag, als het Griekse referendum plaatsvindt. Voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, zou naar verluidt dinsdag nog een laatste aanbod hebben gedaan aan Griekenland voordat een deadline voor een deal met de schuldeisers afloopt.

ING

In de hoofdgraadmeter op het Damrak was ING een van de weinige stijgers met een plus van 0,2 procent. Maandag verloor het aandeel 5,5 procent. Aalberts Industries was de sterkste daler met een min van 2 procent.

Baggeraar Boskalis noteerde een min van 0,5 procent. Het bedrijf tekende samen met VolkerWessels een contract voor onder meer het ontwerp en de installatie van een windmolenpark in de Duitse Noordzee. De twee verdelen de opdrachtsom van circa 500 miljoen euro gelijkmatig.

PostNL

In de MidKap was PostNL de grootste daler. Voorbeurs werd bekend dat FMR zijn belang in het postbedrijf bijna verdubbelde tot 10 procent. TomTom was de sterkste stijger met een plus van 2,4 procent.

Het aandeel Ballast Nedam noteerde 3,2 procent in de min. Aandeelhouders van het bouwbedrijf stemden maandag in met de claimemissie. Ballast Nedam krijgt onder meer 43 miljoen euro aan nieuwe leningen en gaat 20 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen.

De euro noteerde op 1,1194 dollar, tegen 1,1178 dollar maandag bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 58,25 dollar. Brent steeg 0,1 procent tot 62,06 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links