Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street weer omlaag

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York noteerden woensdag halverwege de handelsdag in de min. Daarmee werd de daling van een dag eerder verder doorgezet. Beleggers op Wall Street kregen onder meer een tegenvallend cijfer over de groei van de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven te verwerken.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent lager op 18.118 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 2099 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent, tot 4972 punten.

Loonstrookverwerker ADP maakte bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten vorige maand met 212.000 banen is toegenomen, tegen een herziene 250.000 een maand eerder. Economen rekenden gemiddeld op 219.000 nieuwe arbeidsplaatsen. De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Abercrombie & Fitch

Kledingbedrijf Abercrombie & Fitch kon op aandacht rekenen en zakte 13 procent. Het bedrijf zag afgelopen kwartaal de winst en omzet dalen en verwacht aanhoudend uitdagende marktomstandigheden voor de eerste helft van dit jaar.

Olieconcern ExxonMobil (min 0,3 procent) liet weten zijn investeringsbudget dit jaar met 4,5 miljard dollar te verlagen tot 34 miljard dollar, vanwege de lage olieprijs. Aluminiumconcern Alcoa zakte ruim 4 procent na een afwaardering van Bank of America Merrill Lynch.

De euro was 1,1068 dollar waard en manoeuvreerde rond de laagste stand sinds 2003, bij 1,1072 dollar bij sluiting van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 50,67 dollar. Brent werd 1,1 procent goedkoper en kostte 60,34 dollar. Uit data van het Amerikaanse ministerie van Energie bleek dat de olievoorraden vorige week, voor de achtste week op rij, zijn toegenomen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links