Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: 'Omzet TNT stijgt'

Vooruitblik: 'Omzet TNT stijgt'

AMSTERDAM (AFN) - TNT heeft zijn omzet vorig kwartaal ondanks de moeilijke marktomstandigheden zien stijgen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het koeriersbedrijf maandag om 7.00 uur publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een omzet van 1,63 miljard euro, tegen 1,58 miljard euro een jaar eerder. De winst per aandeel stabiliseerde volgens hen op 0,01 euro.

TNT gaf vorige maand een winstwaarschuwing. Het bedrijf liet daarbij zijn margedoelstelling voor 2015 los, vanwege een verdere verslechtering van het Europese handelsklimaat en toenemende concurrentie. TNT ging op basis van een verwachte economische groei van 2 à 3 procent in Europa uit van een operationele winstmarge van 8 procent in de segmenten Europe Main, Other Europe en Americas. Vanwege de onverwacht slechte marktontwikkelingen kon dat doel niet worden gehandhaafd.

Schikking

De onderneming maakte op dat moment ook bekend met de Franse mededingingsautoriteit te onderhandelen over een schikking. TNT werkt al sinds 2010 mee aan een onderzoek naar vermeend machtsmisbruik in de Franse pakkettenmarkt. Het bedrijf nam hiervoor een voorziening van 50 miljoen euro.

Topman Tex Gunning gaf verder aan dat het huidige strategische plan 'Outlook', waar het besparingsprogramma 'Deliver!' deel van uitmaakt, pas over 3 tot 5 jaar vruchten afwerpt. De nadruk komt nu te liggen op de uitvoer van drie speerpunten van 'Outlook': het realiseren van winstgevende groei in het mkb en een aantal bedrijfssectoren, het opvoeren van de productiviteit door middel van automatisering en betere dienstverlening en de oprichting van drie groepen binnen het concern. Hierbij gaat het om European Express, Domestics en Asia and Middle East.

TNT praat de markten op 18 februari 2015 bij over de geboekte vooruitgang in het strategische plan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links