Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoop op akkoord Oekraïne stuwt beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag in de middaghandel overtuigend in de plus. Berichten over een mogelijk akkoord tussen Rusland en Oekraïne zorgden voor opluchting, terwijl ook de groei van de Chinese dienstensector steun bood aan de handel.

De Russische president Vladimir Poetin sprak woensdag de hoop uit dat vrijdag een vredesakkoord kan worden bereikt voor Oost-Oekraïne. Zijn zalvende woorden lijken de onzekerheid enigszins uit de markt te halen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een uur voor het slot 0,6 procent hoger op 417,61 punten. De MidKap steeg ook 0,7 procent, tot 613,08 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt gingen 1,4 en 1,1 procent vooruit. De FTSE in Londen won 0,8 procent.

Aegon

In de AEX stonden vrijwel alle fondsen in de plus. Het aandeel Aegon was de sterkste stijger met een winst van 3,1 procent. Bouw- en kunstmestbedrijf OCI volgde met een winst van 2,6 procent, terwijl ook staalproducent ArcelorMittal ruim 2 procent meer waard werd. Chipmachinefabrikant ASML viel uit de toon met een min van 1,5 procent.

Philips stond 1,2 procent hoger. Het bedrijf heeft van de Europese Commissie een boete gekregen van ruim 20 miljoen euro voor verboden kartelafspraken voor de intussen afgestoten chipdivisie. Het Duitse Infineon moet bijna 83 miljoen euro betalen, maar steeg desondanks 0,3 procent in Frankfurt.

ING

ING won 1,6 procent. Het financiële concern liet weten het belang in zijn Amerikaanse verzekeringsdochter Voya verder af te bouwen.

In de Midkap waren de geplaagde bedrijven Imtech en BAM de grootste winnaars, met plussen van respectievelijk 9 en 6,8 procent.

De euro stond op 1,3145 dollar, tegen 1,3130 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte met 93,94 dollar 1,1 procent meer dan een dag eerder. Brentolie werd 1,2 procent duurder, op 101,52 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links