Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lager groeitempo in dienstensector eurozone

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de dienstensector van de eurozone is in augustus in een lager tempo toegenomen dan in juli. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Britse onderzoeksbureau Markit woensdag publiceerde.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam uit op 53,1, tegen 54,2 in juli. Bij een eerdere raming werd nog een stand gemeten van 53,5. Een getal boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp. Economen waren er in doorsnee van uitgegaan dat er niet aan het voorlopige cijfer getoornd zou worden.

De daling van de index komt vooral voor rekening van Duitsland, Frankrijk en Italië, de drie grootste economieën in de eurozone. De inkoopmanagersindex voor de Duitse dienstensector daalde van 56,7 in juli tot 54,9 vorige maand. De Franse index nam af van 50,4 tot 50,3 en de Italiaanse ging omlaag van 52,8 naar 49,8.

Spanje

Spanje, de vierde economie van de eurozone, vormde een uitzondering met een toename van 56,2 naar 58,1.

De index voor de Britse dienstensector klom naar een stand van 60,5, van 59,1 in juli. Daarmee werd het hoogste punt bereikt in 10 maanden. Economen hadden gemiddeld juist een daling voorspeld tot 58,5.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links