Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deel overheid VS op slot door uitblijven deal

WASHINGTON (AFN) - Een akkoord over de financiering van de Amerikaanse overheid is maandagavond uitgebleven. De deadline verstreek om 6.00 uur (Nederlandse tijd). Door de politieke verdeeldheid tussen de Democraten en de Republikeinen zit de federale overheid zonder geld en zullen vanaf dinsdag veel overheidsdiensten gesloten blijven.

Het Witte Huis heeft de diensten opgedragen de sluiting voor te bereiden. Honderdduizenden ambtenaren, volgens Amerikaanse media mogelijk een miljoen, worden met verlof gestuurd.

Alleen overheidsdiensten die het stempel 'onmisbaar' hebben gekregen, blijven draaien. Militairen, voedselinspecteurs, cipiers en de luchtverkeersleiding werken door. Ook pensioenen en uitkeringen worden gewoon uitgekeerd. Ongeveer 400.000 civiele medewerkers van Defensie worden wel naar huis gestuurd. Nationale parken, musea en bezienswaardigheden als het Vrijheidsbeeld gaan dicht.

De Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden heeft de overheidsfinanciering afhankelijk gemaakt van uitstel en aanpassing van 'Obamacare', de wetgeving die alle Amerikanen dwingt een zorgverzekering af te sluiten. De door Democraten gedomineerde Senaat weigerde zich echter te laten ,,afpersen'', zoals zij het omschreven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links