Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Voorbeurs: "Most hated rally"

Traders Watch to See If 'Most Hated Rally' Can Get Lift Off From 1,400: wat een schitterende kop op CNBC! The most hated rally, wat een vondst. Het wordt in de tekst niet toegelicht, maar ik denk dat u ook aanvoelt waarom de zender 'm gebruikt. Hoe kunnen de de beurzen nou zo hard stijgen, als zoals CNBC het zelf zegt:

 • Afnemende winstgoei bedrijven
 • Slechtere data uit de VS
 • Een verzwakkende wereldeconomie
 • Andere looming gebeurtenissen, zoals de Amerikaanse fiscal cliff (op 31 december vervallen er belastingvoordelen) en de Europeses chuldencrisis

Vraag niet hoe het kan...

Geen speld tussen te krijgen en de enige reden waarom de beurzen verder kunnen stijgen is (ik gebruik 'm vaker): a bullmarket has to climb a wall of worry. Als iedereen negatief is en heeft verkocht, kan de markt alleen maar omhoog. Wie wacht tot alle problemen weg zijn, mist de rally (en ziet nooit kans om te beleggen).

Daarom koop ik me zelf ook suf aan aandelen op lange termijn, omdat ik dat beter nu kan doen dan wanneer er euforie is. Nu krijg ik vast donderpreken uit de Koffiekamer :-) Goed, wat doen we vandaag? Stijgen?  Neehee, vraag mij nou ook niet hoe het kan, maar profiteer er nou gewoon van. Altijd die moeilijkdoenerij.

Hoewel, als ik dan toch... Het kan zijn dat beleggers einde Europese schuldencrisis, aantrekkende wereldeconomie en iets gezondere politieke verhoudingen én overheidsfinanciën VS inprijzen. U weet het misschien , volgens de theorieboekjes lopen de beurzen altijd zes tot negen maanden op de economie vooruit.

Aegon

Cijfers hebben we vandaag van Aegon dat de helft minder winst maakte in KW2, AMG doet in feite een winstwaarschuwing en Pharming... ach, who cares. Misschien dat de Amerikaanse handelsbalans vanmiddag nog impact heeft op EUR/USD en dat de beruchte weekly jobless claims iets losmaken. Verder is de agenda leeg.

Tot slot voor de Sky-haters, omdat dit concern het Nederlandse voetbal koopt. "Uitverkoop" waar de clubs zelf natuurlijk helemaal niets aan konden doen, hoest kuch. Moeder News Corporation deed gisteravond -3,85% op KW2's in de officieuze handel nabeurs New York.

 • Paar tienden maar die de verliezen van gisteren niet uitwissen, maar toch: de futures openen weer hoger
 • Alles in de plus, Azië draait lekker door meevallende Chinese inflatiecijfers en een murmulende Bank of Japan
 • EUR/USD blijft maar een beetje aanrotzooien zo rond 1,24, nu er weer net onder
 • Goud en zilver en oliebenchmarks WTI en Brent doen min ofmeer met aandelen mee
 • De Bund future krijgt een tik op d'r snufferd. Klopt netjes met die aandelen en euro

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Kijk. zo ziet high frequency trading (HFT) er letterlijk uit. Hier leest u het verhaal. Hoe een iets snellere of langzamere lijn al snel miljoenen dollars scheelt.

Lukas Daalders Best of the Web

De dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

Belangrijkste KW2-cijferkandidaten

Macroagenda

 • 03:30 China: inflatie (CPI & PPI) juli (consensus: +0,1% & -2,5% - yoy)
 • 06:00 Japan: rentebesluit BoJ (consensus: unch 0,1%)
 • 07:30 China: industriële productie juni (consensus: +9,8%)
 • 09:30 Nederland: inflatie (CPI) juli (consensus: +2,0% - yoy)
 • 14:30 VS: handelsbalans juni (consensus: -47,5 miljard dollar)
 • 14:30 VS: weekly jobless claims (consensus: 367.000)
 • 16:00 VS: groothandelsvoorraden juni (consensus: +0,3%)
 • 19:00 VS: obligatieveilingen

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pharming Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Advanced Metallurgical Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

News Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Commerzbank AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Deutsche Telekom

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
chiappucci92
0
Goeie deal van SKY, kan ik straks heerlijk kijken naar VVV - NEC op SKY China, en NAC - Roda JC op SKY Tunesie.....

Of kijken naar de samenvattingen Eredivisie op maandagmorgen met het ontbijt op schoot op SKY Australie.....
[verwijderd]
0
goedemorgen mijnheer, ben blij dat die voetbalprutsers naar een betaalkanaal gaan, wat een waanzin product is dat voetbal, nu kan ik misschien er nog wat aan verdienen.
[verwijderd]
0
Goedemorgen, je invalshoek is gewoon goed. Verkopen kan nog altijd. Overigens, ik hoorde ING-baas zeggen dat Spanjaarden hun hypotheekschulden beter afbetalen dan Nederlanders. Dat is de WallOfWorry hier? S&P op naar 1500?
OldAndWise
1
"volgens de theorieboekjes lopen de beurzen altijd zes tot negen maanden op de economie vooruit"

Dat zal best maar deze keer niet. Anders zouden de beurzen nu op 50% van de huidige stand staan (of minder) ... de echte problemen verdwijnen niet omdat een beurskoers omhoog gaat.
Valiare
0
Ik denk dat de meeste negatieve toekomst verhalen al wel in de koers zitten.
De beurs bestaat uit bedrijven die in de meeste gevallen gewoon winst maken, mensen kunnen niet stoppen met leven.
Dus het kan net zo goed omhoog, nu maar wachten tot het politieke geneuzel met iets van een oplossing komt.
[verwijderd]
0
@oldandwise
Dat komt omdat niet onze problemen maar de probleempjes van de bankmannetjes opgelost dienen te worden. Beurs staat volledig los van de economische realiteit.

Slechte cijfers in China en hupsekee we gaan omhoog omdat er nog meer geld tegenaan gegooid wordt.
[verwijderd]
1
De Bank mannetjes hebben een paar duizend miljard die ze bijna gratis hebben gekregen en pompen dit in aandelen die stabiel zijn en wat meer dividend rendement hebben dan wat ze moeten betalen omdat iets anders ook niets meer oplevert of ook al op een bubbel staat zoals Goud.

Als het drama weer wordt uitgesteld door een schuldenunie of welk belachelijk uitstel van executie idee dan ook dan verdienen ze er ook nog wat aan ook en als het fout gaat is die bank toch al 50x failliet, dat zijn ze nu al als je kijkt naar de waardeloze zooi die er allemaal vele malen geleveraged op de balans staat.

Niet voor niets komt ING eerst mooi met bijna geen exposure berichten aan zetten in zuid europa want toen hadden ze het alleen over de staats obligaties die direct op de balans staan, maar hoor je ze nu bij elke cijfers alleen maar praten over verder afbouwen en afbouwen en meer een meer verlies nemen op die rotzooi om maar weg te komen uit die ellende omdat ook zij dus zien dat het gaat klappen, de vraag is niet of het gaat gebeuren maar wanneer.

Alle grote bedrijven pompen hun geld uit Europa, de euro kan niet normaal omlaag omdat Zwitserland de frank gekoppeld heeft, Japan steeds blijft interveniëren en de US heeft de printer non stop volle bak aan staan en dan binnen de europa hebben de landen die het meeste last hebben van hun jarenlange spilzucht van de publieke sector aldaar hier het meeste last van wat ze met een eigen munt veel minder zouden hebben.
Door die eigen munt zouden de mensen helemaal niet zo merken dat hun bezittingen in peseta's vs de euro veel minder waard worden, maar omdat ze nu geforceerd in die euro zitten moeten we ze gewoon de bezittingen met 30% afhandig maken en dat accepteren ze natuurlijk niet, dat is logisch.

Maar nu vragen die landen aan ons om hun schulden dan maar te betalen zonder dat daar iets tegenover komt te staan en dat accepteren wij dus weer niet.

Dus fundamenteel is het een enorme puinhoop wat zeker ten koste gaat van de bedrijfswinsten want de mensen die toch al die rommel moeten blijven kopen hebben steeds minder geld en de overheid heeft al helemaal niets meer, maar de beurs wordt nu met een laatste shot aan gratis geld nog overeind gehouden omdat slechts enkele fondsen de hele rally op hun naam schrijven (RD, UNI, AH, HEI, PHI) en de rest doet helemaal niets en natuurlijk zijn deze grote fondsen het meest in handen van de instituten en de andere aandelen zitten meer bij de particulieren, die zien hier dus niets van, denken dat die aandelen dadelijk nog wel een inhaalslag moeten maken, verkopen niet en gaan dadelijk helemaal stuk als het pyramidespel van gratis geld ophoud want die kraan van geld van het noorden naar het zuiden mag absoluut niet open, en daar houd het op.

Hoelang dit nog gaan duren ligt aan de politici die ieder land zelf kiest, hopelijk worden de juiste keuzes gemaakt en in mijn geval betekend dit tegen nog meer steun en garantie stellingen voor europa, de huidige potjes leeg en verder niets omdat het alsmaar snoepjes geven duidelijk niet het juiste signaal geeft want ze doen steeds niet wat nodig is in de landen zelf.
Eerder aangekondigde maatregelen worden zelfs geannuleerd zoals de vermogensbelasting voor boven de miljoen in Italie (hier vanaf 21k) en het verkopen van assets in Italie en Spanje (el gorro zou ook verkocht worden maar dat koste de politici teveel stemmen), frankrijk draait de pensioenleeftijd terug van 62 weer naar 60 (wij netjes naar 67).

Waanzin.
cpeijk36
0
Beste hans, mag ik Hans zeggen? Allemaal opgeklopt die Pensioen verhalen. Als je naar de verwachte levensduur kijkt is die volgens CBS nog steed voor mannen gemiddled 74,5 jaar en dat is al een tijd zo. Bij vrouwen gaat die verwachte levensduur in de toekomst omlaag vanwege o.a. roken.
Dus in Nederland nog maar 7 jaar (mannen) van je pensioen genieten????
Frankrijk, waar ook een naoorlogse baby boom is heeft in dat opzicht wel gelijk en daarbij de meeste mensen betalen nog steeds 40 jaar pensioen ook Acedemen de meest zijn met 24 jaar afgestudeerd en hebben werk. 40 jaar pensioen betalen is dat niet genoeg??????
voda
1
AJK, mijn complimenten voor je werk hier. Niet alleen deze opening natuurlijk. Echt een puik stukje werk hier, bijna iedere dag...

Petje af!
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 17 feb Het Wonder van Shanghai
 2. 17 feb Advieswijzigingen Fagron en Ordina 1
 3. 17 feb Het zit niet mee met het BBP

Gerelateerde instrumenten

 1. Advanced Metallurgical Group 22,250 21 feb
  -0,320
  -1,42%
 2. Aegon 3,679 21 feb
  -0,032
  -0,86%
 3. AEX 617,33 21 feb
  -4,79
  -0,77%
 4. Commerzbank AG 6,520 21 feb
  -0,230
  -3,41%
 5. Deutsche Telekom 16,500 21 feb
  -0,126
  -0,76%
 6. KPN Koninklijke 2,525 21 feb
  -0,012
  -0,47%
 7. News Corp 14,340 21 feb
  -0,205
  -1,41%
 8. Pharming Group 1,363 21 feb
  +0,011
  +0,81%