Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Spel op de wagen

Waar vijftig Chinese basispunten en een miljardje of wat voor Griekenland al niet goed voor zijn. Voor een stijgende AEX bijvoorbeeld. Ja, het ziet er voorbeurs goed uit. Ik zeg niet dat ie nu start (dat weet je altijd pas achteraf), maar u weet ook dat een bullmarket start als u die 't minst verwacht...

Het moet raar lopen willen TNT Express én PostNL niet de winnaars van de dag worden. Wordt vast een speculatief dagje. Ik ben benieuwd hoe ver TNT boven die 9 euro uikomt die UPS biedt. Laat FedEx nog iets van zich horen? Verder doet Heineken een overname en winstwaarschuwt Grontmij.

Weekagenda

Onderstaande punten zijn denk ik de belangrijkste items deze week. Niet veel: de laatste Dow Jones-fondsen met cijfers, vier bekende banken, telecoms, EU-PMI's en de Ifo index. Voor de hele agenda, tijden én consensus werpt u in de IEX One Monitor. Helaas geen Europese obligatie-agenda, die houd ik dagelijks voorbeurs bij.

Vandaag

  • EU: overleg ministers van financiën
  • VS: markten gesloten ivm President's Day

Morgen

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

VS dicht

Verder is het vrij rustig, of het moet zijn dat Iran de oliekraan naar Frankrijk en het VK heeft dichtgedraaid. Ga nog maar even tanken, want de olieprijs vliegt weer omhoog. Verder draait vandaag alles om Griekenland dunkt me, zeker omdat de VS dicht is. Over naar de markten die stralen:

  • De futures openen met stip
  • Azië draait prima, op Shanghai en Jakarta na alles in het groen
  • EUR/USD valt eigenlijk tegen gezien de europese futs: net 1,32'ers op het bord
  • Goud en zilver blijven iets achter op aandelen, oliebenchmarks WTI en Brent lopen iets voor
  • De Bund future betaalt de tol voor de stijgende risicobereidheid, zoals het allemaal zo mooi heet

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Een goudgrafiekje kan nooit kwaad hier in Voorbeurs. Ironisch dat de gemiddelde goudkever altijd zo hard moppert op centrale banken en dan vooral de Fed en ECB, terwijl het eigenlijk zijn of haar beste vreinden zijn :-)

Lukas Daalders Best of the Web

Lukas, wat heb je voor leuke linkjes en mooie grafieken? "De verlaging van China, voort- en achteruitgang tav Griekenland, wat te denken van economen en bankiers, welke sectoren doen het goed, wat kost een Griekse default voor Duitsland, goed nieuws huizensector VS, de agenda's

Belangrijkste buitenlandse KW4-cijferkandidaten

Macroagenda

  • VS: markten dicht wegens President's day

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 februari 2012 08:43
    Mogge AJ,

    je begint al als een enthousiaste sell side analist te klinken. Nieuwe LT bullmarkt? Ja in fiat currencies ja. De huidige euforie kan maar 1 ding betekenen, een top is zeer nabij.

    En over goudkevers, volgens mij zijn die uit op protectie tegen centrale banksters en is het rendement van de laatste 10 jaar een duidelijk signaal over waar die banksters mee bezig zijn. Jullie papieren zakhouders te beroven! Zoek maar eens op de Dow/Gold ratio, dan zie je dat de aandelenmarkten al 10 jaar morsdood zijn.

    En terwijl de fundamentals ernstig verslechteren,worden de buy and holders zoals jijzelf ineens dolenthousiast van een beetje gratis geld via de ECB om de markten op te pompen, slechts als policy instrument en bankster backstop? Hmmm.

    Ik snap het wel hoor aangezien de rendementen op papier de afgelopen jaren abysmal waren en je komt eindelijk weer wat bovenwater, dat geeft moed!

    Toch kan ik je verzekeren dat het van korte duur zal zijn en het kan dus geen kwaad om wat van je winst te verzilveren en te beveiligen tegen Dillinger & co. Zie het als een advies van mij omdat ik het goed met je voor heb.

    cheers
    Juan
  2. [verwijderd] 20 februari 2012 08:50
    Beste Juan, wat is dat 'van korte duur'? Gratis geld naar de beurs brengen rendeert nu eenmaal beter dan op de spaarbank. De DOW kan gewoon torenhoog komen te staan. Om daarna even weer vrolijk omlaag te duikelen want het geld stroomt dan naar renderende plaatsen. Zilver zou 60$ worden dit jaar(Bill Murphy, GATA). Als indices fors stijgen, blijft goud en zilver achter, gok ik zo. Ik zie wel, morgen nieuwe maan.

  3. [verwijderd] 20 februari 2012 09:12
    quote:

    korbe007 schreef op 20 februari 2012 08:50:

    Beste Juan, wat is dat 'van korte duur'? Gratis geld naar de beurs brengen rendeert nu eenmaal beter dan op de spaarbank. De DOW kan gewoon torenhoog komen te staan. Om daarna even weer vrolijk omlaag te duikelen want het geld stroomt dan naar renderende plaatsen. Zilver zou 60$ worden dit jaar(Bill Murphy, GATA). Als indices fors stijgen, blijft goud en zilver achter, gok ik zo. Ik zie wel, morgen nieuwe maan.

    Hi Korbe,

    Kijk naar de gezamenlijke BS's van de FED en GS, eh ECB. Leg de explosie over de koersen van de Dow heen. Mag je mij uitleggen waarom de Dow nog niet op 36000 staat. Al dat geld is namelijk slechts backstopping van de banken om de giga verliezen te maskeren. Dat die banken met dat gratis geld ook de markten oppompen is mooi meegenomen voor de ponzi masters (en zeer waarschijnlijk afgesproken werk). Want we weten dat Greenspan, Bernanke, Draghi et al ervan overtuigd zijn dat een sterke aandelenmarkt goed is voor de economie, en niet zoals de theorie ooit was, dat hoge aandelenkoersen een gevolg zijn van een gezonde economie met een goede outlook.

    En ja, goud en zilver worden zeer waarschijnlijk gesmashed (immers al decennia een sterk naar beneden gemanipuleerde markt) en kijkend naar de Dow/Gold ratio moeten ze ook wel. Het wordt immers gênant om te zien zo.

    Oh en je vraag over korte duur? Persoonlijk denk ik enkele weken. Maar ik weet van mezelf dat ik soms te vroeg ben met mijn calls en we hebben het hier over een zeer LT topping patroon. Enkele maanden kan dus ook zo maar.

    Het is een boude call maar je weet, ik blijf een topcalling troll.

    Juan
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links