Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

BeursVandaag: Het kan niet op

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 15:30 Wat een beurs, ook deze week gaat u zich weer geen seconde vervelen 2
 2. 18 jun Saaie opening, maar genoeg tumult dollar, rentes en vooral commodities 1
 3. 17 jun Vijftig jaar notering! De verbijsterende Boskalisgrafieken

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 bearishbull 11 februari 2020 08:50
  "Precies de reden waarom ik niet snap dat de koersen stijgen"

  Je moet even wat verder denken dan het moment. Waarom kijken we niet naar de echte earnings van bedrijven, maar de ajusted gecorrigeerd voor eenmaalige niet terugkerende zaken? Het corona virus moet je hetzelfde zien. Zijn dit eenmalige kosten/baten of is dit terugkerend? Niemand hoor je nu ook meer over Mers en Sars om precies diezelfde reden. In een tijdslijn van decenia is het een hobbeltje waar je overheenrijdt en het is weg.
 2. tinybolus 11 februari 2020 09:13
  quote:

  bearishbull schreef op 11 februari 2020 08:50:


  "Precies de reden waarom ik niet snap dat de koersen stijgen"

  Je moet even wat verder denken dan het moment. Waarom kijken we niet naar de echte earnings van bedrijven, maar de ajusted gecorrigeerd voor eenmaalige niet terugkerende zaken? Het corona virus moet je hetzelfde zien. Zijn dit eenmalige kosten/baten of is dit terugkerend? Niemand hoor je nu ook meer over Mers en Sars om precies diezelfde reden. In een tijdslijn van decenia is het een hobbeltje waar je overheenrijdt en het is weg.


  Dat weet je nu (nog) niet. Dat is het hele punt!
 3. forum rang 4 bearishbull 11 februari 2020 09:16
  quote:

  tinybolus schreef op 11 februari 2020 09:13:


  [...]

  Dat weet je nu (nog) niet. Dat is het hele punt!


  Zekerheden heb je niet, maar feiten zijn dat dit in de afgelopen decenia niet het enige epedemie is en dat het aantal besmettingen waarschijnlijk aan het pieken is gezien de afname in groei van besmettingen.

  Alles lijkt erop dat er economische schade is van zeer tijdelijke aard. Zekerheden heb je nooit en nergens en is er nog nooit geweest op de beurs. We kijken naar kansen.
 4. Quest 11 februari 2020 11:34
  Zou de oorzaak van de beursstijging kunnen liggen aan het feit dat het geld niet meer naar de banken vloeit vanwege de negatieve rentes en er dus maar 1 andere makkelijke route is: wegzetten op de beurs.
  risico's worden weggekeken omdat de centrale banken aangeven te stimuleren als dat noodzakelijk wordt.
  De grenzen die zij hebben geven ze daarbij niet aan en Lagarde is nog aan het nadenken, dus voorlopig is er geen vuiltje aan de lucht...
  Persoonlijk zie ik het niet zo zonnig
 5. forum rang 7 ffff 11 februari 2020 13:15
  Arend Jan,
  Ik hoop toch dat je zo nu en dan de reacties leest, want anders zit ik mij ook maar voor niks druk te maken om jouw fantastische blog.
  "Beseitigen" is volledig weghalen. Maar Daimler " cut" zijn dividend van ruim 3 Euro naar 90 centjes. So etwas heiszt " kürzen"

  En de continued story in huize fff gaat maar verder: Terwijl belegger zoon heel wat grandiozer uitpakte met zijn keuze in Tesla, terwijl wij daar uuuuren over gediscussieerd hebben, komt Tesla met twee berichten: De zoektocht naar KI-Leute.... K.I. leute? Wordt Elon Musk nu helemaal gek, maar het was een Duitse site en daar is K.I. in ons jargon AI. Mwet Elon en zijn doldrieste plannen kun je alles verwachten. Tweede bericht dat Alphabet de moeder van Google zich nu ook al op Tesla stort. Kortom, mijn zoon glundert en terecht en ik zit dan met mijn Daimler-aandelen...
  En toch: De koers tendeert weer naar laagste punt van 40,32 op 8 augustus 2019 en ik zin toch op een dip-aankoop. Maar vergelijken met Tesla: Ga je schamen in een hoekje...

  Peter
 6. forum rang 4 bearishbull 11 februari 2020 13:16
  quote:

  Quest schreef op 11 februari 2020 11:34:


  Persoonlijk zie ik het niet zo zonnig


  Alle korte termijn ruis daargelaten. Wat is er niet zonning aan lage rentes die volgens alle verwachtingen nog lang laag blijven en zelf misschien lager gaan. Aan bedrijven die uitpuilen van het geld en niet weten wat ermee te doen en het maar in record aantallen aan aandeelhouders uitkeren door dividenden te verhogen of aandelen terug te kopen. Dit terwijl ze ondertussen record winsten maken.

  Dit is de wereld waar we nu in leven. 2008 is voorbij. De boom bust markt is ook voorbij aangezien er (nog) geen rentes worden verhoogt. De aex staat nog meer dan 10% onder haar all time high van 20 jaar terug. Toen op de belofte van grote internet bedrijven, nu is dat de werkelijkheid. Ik geloof serieus in een AEX die de komende 10 a 15 jaar ver boven de 1000 noteert.
 7. forum rang 6 handyman6 11 februari 2020 15:01
  Aan de economieën zal het dus niet liggen de komende jaren: voorspoed en rijkdom voor een ieder.
  Misschien wel aan het klimaat?Of onze gezondheid?
  Nu vinden we een weekje storm ,power 10, nog amusant,hier lekker verscholen achter de dijken.Hoe anders wordt dat bij power 12 of 13? Maakt dan niet veel uit of je in een Tesla van A naar B wil of in een Daimler,het zal lijken of je een Redbull gedronken hebt: vleugels aan je portieren.
  Corona hier ,corona daar,ook dat wordt vooral als exotische griep gevoeld. Niks over Chinezen in Afrika bv...
  Mocht een variant het ooit es tot pandemie brengen,en alles op slot gaat,kan je QE doen en geen rentes,wat je wilt,maar of het dan nog helpt?

  Zwarte zwanen heet dat ,geloof ik .....
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 719,63 18 jun
  -15,26
  -2,08%
 2. Air France-KLM 4,519 18 jun
  -0,044
  -0,96%
 3. DAIMLER AG 76,950 18 jun
  -2,525
  -3,18%
 4. RANDSTAD NV 63,100 18 jun
  -1,480
  -2,29%
 5. Wereldhave 14,970 18 jun
  -0,130
  -0,86%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links