Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vergeet AT&T maar, KPN?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2013 11:54
    De ontkenning is meestal de eerste stap naar een volgende actie. Als we alles op een rijtje zouden moeten zetten dat wel gebeurd is maar vooraf in alle toonaarden ontkend, het lijstje zou oneindig zijn. Ik weet alleen dat KPN vandaag erg gunstig geprijsd staat en helemaal niet te duur is voor een potentiële overnemer. Er kan zonder probleem 30% op de koers bij. Waarom denkt men dat Carlos Slim zoveel KPN's opkoopt ? Wellicht enkel maar uit sympathie ..
  2. [verwijderd] 25 januari 2013 12:36
    Omdat hij intussen heeft bijgekocht aan 4€ en minder. Slim heeft bovendien uitstekende relaties met de top van ATT en hij zoekt zelf nog uitbreiding nu hij al volledig Zuid Amerika domineert in telecom. Dus samen met ATT overnemen zou echt wel steek houden. Maar het blijft onzeker natuurlijk wat er echt zal gebeuren.
  3. forum rang 6 !@#$!@! 25 januari 2013 13:09
    quote:

    mibom schreef op 25 januari 2013 12:36:

    Omdat hij intussen heeft bijgekocht aan 4€ en minder.
    Dan hadden we dat in de melding van het afm moeten zien, dus dat is niet gebeurd.
    Ik had begrepen van het kpn-forum dat dat niet eens mag binnen jaar na zon bod.

    En dat ze goede betrekking hebben maakt het natuurlijk niet reeel dat 2 telecom bedrijven samen KPN gaan overnemen, wat een onzin.
  4. harrysnel 25 januari 2013 13:54
    Wat staat er nu eigenlijk? Baas AT&T doet eerder voorkomen dat hij een Europeese overname overweegt. Er wordt tijdens webcast gevraagd in hoeverre dat klopt. Vervolgens komt er een antwoord waarvan de strekking is dat Europeese uitrol strategie ook op andere manier kan dan via een overname. Verwerven van infrastructuur is nml een "big question" en zoals ze al hebben laten zien is Chinese variant waarbij samenwerking gezocht wordt ook een optie. (Overname in China zou overigens niet mogen van Chinese overheid dus samenwerking was daar de enige optie.)

    Hier gaat hij in op de vraag door een alternatief voor een overname te schetsen. Tuurlijk zijn er alternatieven maar hij spreekt geen voorkeur uit. Een antwoord als: "ja, we kijken naar een overname" wordt natuurlijk nooit gegeven vanuit tactische/juridische overwegingen. Stel dat ze al in verkennende gesprekken zijn met Europees telecom bedrijf. Door je nu publiekelijk al "vast te leggen" om overname te doen verzwak je de eigen onderhandelingspositie. Als je een huis koopt doe je toch ook niet alsof je perse in een bepaalde straat wilt wonen?

    Mijn interpretatie is dat er hier een antwoord wordt gegeven dat juist wel in de richting van overname wijst. Ik heb tal van webcasts beluisterd en het afzwakken van de noodzaak om iets te kopen (hier door het benadrukken van alternatieven) zie je regelmatig voor een overname.

    Gelukkig zijn er verschillen in interpretatie, dat maakt immers dat er markt is:).
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links