Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Belofte maakt studieschuld

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Meer over Corné van Zeijl

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. dec '13 2014: Nieuwe eurocrisis? 8
  2. okt '12 Tabée Van Zeijl 51
  3. sep '12 Héle mooie grafieken 1

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Da Freeze 5 mei 2012 10:20
    Nou ja, nu is dit Amerikaanse geval van de danseres met $250.000 schuld extreem natuurlijk. Maar goed, ik zie dit ook steeds meer in NL. Mijn zus zit bijvoorbeeld ook op 35.000 schuld. Vrienden van mij (een getrouwd stel) zitten samen ook op 60.000 euro schuld. Je kan dan misschien wel een baan op niveau hebben, je zit wel 15 jaar vast aan een afbetaling. In het geval van mijn zus is dat toch minimaal 250 euro per maand inclusief rente. Daar wordt je echt niet gelukkig van. Zou je die 250 euro vrij kunnen sparen, had je gewoon 45.000 euro gehad (ex rente).
  2. [verwijderd] 5 mei 2012 16:53
    Beste Corné van Zeijl, leuk artikel van u. Dit is absoluut een groot probleem in de VS. Het is waanzig hoe een Amerika leeft. Ik verblijf op dit moment in de VS en kan vertellen het gaat allemaal niet zo goed als vermeld wordt in verschillende media. Amerikanen kopen alles op credit card. Bijna 90% betaald met credit cards, waarvan meer dan 60% dit nee maar kan terug betalen en dus eigenlijk in een schuldsannering komt. Ik weet dat velen Amerikanen veel meer uitgeven dan dat men verdient. College is hier waanzinnig duur, maar daar in tegen betalen 49% van alle Amerikanen geen inkomstenbelasting en bijna niemand meer dan 35%. Al het geld wat gezinnen niet aan belasting betalen, kan men ook maandelijks sparen voor hun kind om naar school te gaan. Maar wat is sparen voor een Amerikaan? Gemiddeld Amerika heeft geen spaargeld om zich zelf in leven de houden als men een baan verlies. Gemiddelde Amerikaan verdient $4000 per maand en geeft $8000 uit. Een basis zorgverzekering is hier zo'n $250 p.p. dus al $1,000 per gezin wat ongeveer hetzelfde werkt als in Nederland met een eigenrisico. Waar een gezin is living beyond their means in de VS. Als men jonge kinderen heeft moet men toch allemaal een I-phone wat voor vier man $400 per maand kost, plus heeft men een I-pad en home internet. Dus betaal men 6 keer internet kosten van $35 dus totaal $210 alleen al aan internet. Je moet maar weten van je uitgeeft, als ik dit tegen Amerikanen vertel dan val hun mond open. Cut the cost what you can't afford. You can't spend more you earn! Als ik de problemen in Nederland zie dan gaat dan binnenkort heel goed fout zoals in de VS en misschien wel erger. In Nederland betalen 33% tot 52% belasting. BTW gaat omhoog van 19% naar 21%, eigen risico naar 400 euro. Hypotheek rente omhoog bij ABN en ING. Reiskosten worden afgeschaft. Andere vaste lasten omhoog. In de VS gebeurd dat ook en heeft men geen reiskosten vergoeding, maar betaald met gemiddeld 0,80 per liter aan de pomp. Nederland betaald je 1,80 dat is dus een verschil van 1 euro meer naar de staat. Plus wegenbelasting. Als ik al deze prijs berekeningen doe kom ik maar op een conclusie dat is een jaren lange recessie.
  3. [verwijderd] 7 mei 2012 15:57
    Nederlanders verarmen door voorgenomen maatregelen. Ami's lenen meer als kosten omhoog gaan. En hoeven het nooit terug te betalen. Ze komen er mee weg. En waar komt dat geleende geld nu echt vandaan?
    Banken lenen het graag uit want ze krijgen rente en hoeven zelf ook nooit daadwerkelijk af te lossen. En van wie kregen zij het geld? Gewoon gecreèerd.

    Moet EU gewoon de geldkraan openzetten en ons de VS gratis laten leegkopen, of braaf wachten tot zijn de zorgen laten weginfleren? Ik vrees dat ook in dat scenario, ze er toch weer goed vanaf gaan komen, stout vs. braaf. Wint braaf ooit?
25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links