Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het is kleine stap van Nancy Taiwan naar Nancy Wolters Kluwer

Het is kleine stap van Nancy Taiwan naar Nancy Wolters Kluwer

All time high voor Wolters en wat hebben Nancy Pelosi, Nancy McKinstry, Sylvia Tóth en Cor Boonstra gemeen? Niks, maar lees toch even. 

Dit komt wellicht nog het dichtste in de buurt. Het is in ieder geval wel de meest glamourvolle en spraakmakende handel met voorkennis-zaak ooit in Nederland. En het lijkt er op. Waarop? Eerst dit, uit de Telegraaf van 11 april 2011:

 

In het kort: Sylvia Tóth, die ooit het uitzendbureau Content groot maakte, was commissaris bij Endemol. Cor Boonstra was haar vriend en Philips CEO. Hij reed op een zekere dag naar België, om daar bij een brokerkantoor een pluk aandelen Endemol te kopen. Kort daarna was er een bod van Telefónica op Endemol...

Tja, hoe toevallig en verdacht was dat, meneer Boonstra? Niemand die er aan twijfelde dat Tóth informatie hierover had gelekt, waarna Boonstra naar België reed om... Het werd zelfs een rechtszaak, maar er kon niets worden bewezen en Boonstra heeft altijd ontkend met voorkennis te hebben gehandeld.

Niemand die twijfelt, maar niemand die iets kan bewijzen: geldt dat ook voor Speaker Nancy Pelosi, die met haar bezoek nu aan Taiwan persoonlijk voor geopolitieke spanningen zorgt? Haar man handelt - want erin en eruit - echt in alles en met forse bedragen: aandelen en opties.  

Het zijn niet de minsten die hier grote vraagtekens bij plaatsen, zie deze ex-Dallas Fed-president. Nota bene, Fed-leden handelden er zelf tot voor een jaar geleden ook vrolijk op los. Tot met en met de rentebepalers aan toe, die het zelfs presteerden om in futures te traden. Dat is intussen verboden.

In ieder geval is met name door het handelsgedrag van de man van Pelosi een hot topic in de VS: in hoeverre politici en gezagsdragers hun eigen gang mogen gaan op de beurs. Er gaat trouwens spreekwoordelijk geen jaar voorbij, of er wordt er wel eentje op handel met voorkennis betrapt en veroordeeld.

Dan zijn de straffen niet mals, het is zonder pardon en aanziens des persoons jaren de petoet in. U hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken over hoe de FC Pelosi presteert op de beurs. Ze hebben altijd de goeie aandelen en zijn er altijd precies op tijd in en uit. U vindt er vast ook iets van. 

Er is nog een Nancy op de beurs en bij haar hoeven we ons ook geen zorgen te maken over rendementen. Die komen echter óns ten goede. Ja, en CEO Nancy McKinstry ook - over haar gaat dit - want vriend en vijand zijn het erover eens dat ze veel te veel verdient. Daar levert ze wel voor en hoe.  

Het trackrecord van McKinstry, dit is hoe een defensief waarde-aandeel er uit hoor te zien: gestaag oplopende lijntjes en nooit gedonder. OK, het is niet de meest ingewikkelde business, klanten móeten wel, de concurrentie is niet moordend, maar zo'n positie moet je als bedrijf wel eerst afdwingen.

Misschien is het ook wel een mooi aandeel voor die andere Nancy, of haar man dan. Al is het maar als hedge tegen haar eigen politieke avonturen, zoals dat omstreden bezoek aan Taiwan nu.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jopieklaploper 3 augustus 2022 12:11
    Nancy is mijn heldin ik ben een groot fan van deze super power vrouw. Net als van Barbara Baarsma een andere (Nederlandse) super powervrouw.

    Dat CO2 en stikstofbudget moet er zsm komen. Nederlanders moeten veel minder gaan uitstoten en dat kan alleen met een streng budget samen met CBDC,

    Wel moeten migranten een hoger budget krijgen dan witten want migranten hebben veelal familie in het verre buitenland en zij moeten wel de kans krijgen deze familieleden minstens e1x per jaar te kunnen bezoeken.

    Ik ben het niet eens dat rijken een deel van het budget van armen kunnen kopen om zodoende te kunnen vliegen en vleeseten en armen wat te laten verdienen, dit is niet eerlijk en werkt ook niet.

    Er moet zowiezo v oor iedereen net voldoende co2 budget komen om nog net van te kunnen leven, overhead is niet nodig.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links