Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: oranje boven en helaas uw lievelingsaandelen van onderen

Slotcall: oranje boven en helaas uw lievelingsaandelen van onderen

Eerst alcoholcontrole voor u deze slotcall leest. U mag hooguit één blikje bier in uw mik hebben om deze te lezen. Anders moet u eerst even op het beursstrafbankje uw roes uitslapen :-) 

Oranje zit precies tussen rood en groen in en de AEX komt met de schrik vrij vandaag na dat barre, boze avondje Wall Street gisteren? De Europese indices stijgen nipt tot een paar tienden en de beurzen in New York herstellen een klein procent. Onderliggend is er weer veel koersgeweld, zo meer hierover.

Logisch al die beweging met die torenhoge volatiliteit, hoewel de CBOE VIX Index vandaag daalt. De VDAX-New stijgt echter en u ziet zo hier zowaar op bijna dezelfde stand geklokt: 31,7 en 30,7. Dit duidt op onrust.

Zo dus:

Er is meer dat daalt. Zo wordt onze euro steeds verder uitgehold.

De euro is niet de enige valuta die apegaapt, er is een vlucht in de dollar. De hele FC Fiat Geld denkt daar anders over, maar de dollar geldt op Damrak, City, Wall Street en de rest nog steeds als veilige haven. Zie hier de dollar versus de Chinese renmibi, of yuan. Het verhaal lepelt u zo zelf op.

Wat is het verhaal van de dag? China gaat de economie stimuleren, Rusland speelt met de gaskraan naar Polen en Bulgarije - zie hieronder Nederlandse gas future TTF, valt nog mee? - en de markt is de ban van technologie dat zo slecht ligt. Want rente en conjunctuur? Daar lijkt het op.

En of tech slecht ligt:

Tot zo ver, over maar naar de Q1-cijfers van Unibail die net doorrollen. De gevallen vastgoedreus staat weer langzaam op? 

Om 22:00 uur is Meta er met haar Q1's. Uhm, is dit zo? Klinkt niet vreemd in ieder geval. Zeker in Europa houden adverteerders hand op de knip.

Geklopt op de Europese slotveiling, de scores vandaag. Nipt herstel in Europa en wat meer op de Big Board. Tsja, die dollar en dat merkt zeker goud en misschien andere commodities ook wel.

De rentes houden Koningsdag dan nog aardig in ere.

Beursplein 5

ING en Wereldhave zijn ex-dividend, maar lopen dat er amper uit. Verder houden onze beursbedrijven Koningsdag mooi schoon. Onze beleggersdesk slaapt nooit en wat heeft ze vandaag? Bezit van de zaak is einde vermaak: zou niet voor het eerst zijn bij een cyclical. En Randstad is dat zeker. Onze desk is somber.

Uitstapje naar Duitsland:

De oorlog in de Oekraïne kost welgeteld een cent per aandeel. Niets lijkt Microsoft te kunnen raken. Zeven kwartalen op rij nu double digit groei.

Als u liever alle aandelen in één stuk hebt, bij deze:

Dit zijn de advies- en koerswijzigingen van vandaag met een zwik verlagingen voor Philips. Klik op het plaatje voor de details.

Verder nog iets? Zeker, Flinke koersuitslagen weer op het Damrak, maar grote gemene delers zijn er niet. Alles beweegt door elkaar. Of het moet zijn dat defensief en waarde wat minder presteert.

  • ArcelorMittal behoort vrijwel elke dag tot stijgers of dalers van de dag. Kan u veel geld mee verdienen als u daar handig mee bent. En veel verliezen als u dat niet bent
  • DSM heeft zich in alle rust en stilte weer eens geherstructureerd 
  • Heineken -1,5% op Koningsdag, dat komt er van met dat ene rottige blikje bier :-)
  • Nee, geen dubbele mayo vandaag bij de frites. Just Eat Takeaway zet weer een nieuwe bodem neer
  • OCI geeft maar weer eens gas
  • ABN Amro ligt echt heel goed dit jaar en zelfs zonder dat dividend blijft ING ver achter
  • Vopak heeft de bodem weer in zicht. Van de koers dan, niet van die grote opslagtanks
  • Fugro pikt de stijgingsdraad ook weer op
  • Auw, CM.com zet ook al nieuwe bodem neer
  • Fastned komt vandaag tot €0,80 van bodem €29,30 van begin maart
  • ForFamers, how low can you go? 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links