Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wow Chemical

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Wim Zwanenburg

Wim Zwanenburg is beleggingstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam was hij enkele jaren werkzaam in diverse beleggingsfuncties bij ABN Amro en Mees Pierson. Op BNR Nieuwsradio is hij regelmatig te beluisteren met commentaren op Amerikaanse IT-aa...

Meer over Wim Zwanenburg

Recente artikelen van Wim Zwanenburg

  1. jun '14 Sweet Sanofi 1
  2. apr '14 Ali-Big-baba 9
  3. mrt '14 Is Priceline te prijzig?

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 september 2010 00:05
    Ik weet niet hoe ik deze aanbeveling moet waarderen. Het is een globaal verhaal op basis van een korte periode van wederopstanding. Daarnaast ben ik geen chemie-expert.

    Vreemd is dit:

    "Het chemieconcern heeft meer dan 500 innovatieprojecten in de pijplijn die een netto contante waarde vertegenwoordigen van meer dan $30 miljard."

    Bedrijf ging bijna onderdoor aan een overname van $ 17 mld. Waren die innovatieprojecten en de activering daarvan toen er niet? Zijn die in korte tijd uit de lucht komen vallen? Hoe hard is eigenlijk die $ 30 mld?

    Over een tijdje gaat Leyondell Bassel naar de NY stockexchange. Kent een soortgelijke geschiedenis. Mogelijk liggen daar meer kansen.

    Wel trek ik nogmaals 1 algemene les uit dit verhaal: pas op met cyclische te scherp gefocusde
    bedrijven met niet een ijzersterke balans.

    Groet, Jonas
  2. Wim Zwanenburg 29 september 2010 11:12
    Dow Chemical maakt in een recente presentatie gewag van > 500 innovatieprojecten, die een 'non-risk-adjusted' netto contante waarde van $30 miljard vertegenwoordigen, en een 'risk-adjusted' netto contante waarde van $13 miljard. Zie pag. 20 van de presentatie, recent op een conferentie van Credit Suisse, zie ook www.dow.com/financial/.
    Deze contante waarde valt wel te berekenen, maar komt niet op de balans voor, wordt niet geactiveerd, zelfs niet bij 'intangibles', maar bepaalt natuurlijk wel mede de waarde van het bedrijf, de toekomstige winstcapaciteit. Wat ik er mee heb willen benadrukken is dat het bij Dow Chemical niet alleen gaat om bulkchemie, dat het niet alleen maar 'oude industrie', of 'basic materials' betreft, maar dat Dow ook een innovatief bedrijf is waar beleggers van de groei kunnen profiteren, die uitgaat boven een cyclisch herstel. Het is bovendien een echte 'global company', waarmee beleggers bovendien profiteren van de groei in de Emerging Markets en waarvan de groeicapaciteit onderschat wordt. Dow is een survivor van de financiële crisi, waarvan de waardering nog gunstig is, maar het blijft uiteraard wel een cyclisch bedrijf waar voor beleggers ook risico's aan kleven.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links