Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sweet Sanofi

Sweet Sanofi

De farmaciesector staat in het middelpunt van de belangstelling, onder andere door de vele overnames die er in de sector worden gedaan. Het afgewezen bod van Pfizer op AstraZeneca en de miljardendeals die Novartis sloot met GlaxoSmithKline en Eli Lilly. En er komen waarschijnlijk nog meer deals aan omdat veel geneesmiddelenproducenten overwegen om hun activiteiten te stroonlijnen en te focussen op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Ook het Europese Sanofi is bezig zijn concurrentiepositie verder te versterken. De resultaten van het bedrijf stonden de afgelopen jaren onder druk door onder meer:

  • patentexpiraties bij enkele van de bestverkopende medicijnen
  • effecten van bezuinigingsmaatregelen in de gezondheidszorg in meerdere Europese landen

Niettemin verbeteren de vooruitzichten voorzichtig. Sanofi werkt hard aan de introductie van enkele nieuwe medicijnen en verwacht dat de toezichthouder binnenkort nieuwe geneesmiddelen zal goedkeuren.

Insulineproducten

Sanofi beschikt over de sterkste concurrentiepositie in diabetes. Het insulineproduct Lantus is in de wereldwijd het meest verkochte middel tegen suikerziekte en de wereldwijde vraag naar insulineproducten neemt bovendien sterk toe.

Zo zijn China en India enorme groeimarkten voor diabetesproducten. Het aantal patiënten met suikerziekte ligt in China al vier keer zo hoog als in de Verenigde Staten.

 

Lees hier de uitgebreide analyse van Wim Zwanenburg.


Wim Zwanenburg is beleggingsstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. De beloning van Zwanenburg staat direct noch indirect in relatie tot de aanbevelingen in deze publicatie. Deze publicatie is niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen. De besproken aandelen kunnen voorkomen in de portefeuilles van cliënten van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Een ieder die informatie uit deze publicatie ten grondslag legt aan aan- en verkooptransacties in financiële instrumenten, doet dat op eigen risico. Klik hier voor de uitgebreide disclaimer.

Auteur: Wim Zwanenburg

Wim Zwanenburg is beleggingstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam was hij enkele jaren werkzaam in diverse beleggingsfuncties bij ABN Amro en Mees Pierson. Op BNR Nieuwsradio is hij regelmatig te beluisteren met commentaren op Amerikaanse IT-aa...

Meer over Wim Zwanenburg

Recente artikelen van Wim Zwanenburg

  1. jun '14 Sweet Sanofi 1
  2. apr '14 Ali-Big-baba 9
  3. mrt '14 Is Priceline te prijzig?

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links