Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Is Priceline te prijzig?

Is Priceline te prijzig?

De koers van het Amerikaanse Priceline is in vijf jaar tijd gestegen van 72 naar 1353 dollar. En de gemiddelde analistenverwachting ligt rond 1480 dollar.

Al eerder bewoog de koers van Priceline op grote hoogten: vlak voor het uiteenspatten van de dotcom-zeepbel eind jaren negentig. Is de huidige waarde dan veel te hoog? Wim Zwanenburg vindt eigenlijk van niet.

Priceline presteerde de afgelopen jaren voortdurende beter dan analisten hadden verwacht, bovendien is het bedrijf is in het bezit van technologisch geavanceerde, gepatenteerde distributiecapaciteit en diepgaande kennis van consumentenvoorkeuren.

En dat een enorme hoeveelheid gegevens en een groot aantal cliënten veel waard kunnen zijn, blijkt nog maar eens uit de overnamesom die Facebook bereid is te betalen voor WhatsApp.

Lees hier de uitgebreide analyse van Wim Zwanenburg.


Wim Zwanenburg is beleggingsstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. De beloning van Zwanenburg staat direct noch indirect in relatie tot de aanbevelingen in deze publicatie. Deze publicatie is niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen. De besproken aandelen kunnen voorkomen in de portefeuilles van cliënten van Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Een ieder die informatie uit deze publicatie ten grondslag legt aan aan- en verkooptransacties in financiële instrumenten, doet dat op eigen risico. Klik hier voor de uitgebreide disclaimer.

Auteur: Wim Zwanenburg

Wim Zwanenburg is beleggingstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam was hij enkele jaren werkzaam in diverse beleggingsfuncties bij ABN Amro en Mees Pierson. Op BNR Nieuwsradio is hij regelmatig te beluisteren met commentaren op Amerikaanse IT-aa...

Meer over Wim Zwanenburg

Recente artikelen van Wim Zwanenburg

  1. jun '14 Sweet Sanofi 1
  2. apr '14 Ali-Big-baba 9
  3. mrt '14 Is Priceline te prijzig?

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links