Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Follow the Nenner: Goud +47%

Kijk, dat zijn de betere winsten. Vandaag verkochten we in onze Follow-the-Nenner-portefeuille onze Turbo's long goud tegen een zoet winstje van 47% (na kosten). Dat deden we op basis van het advies hedenochtend van Charles Nenner, de cyclusnalist die we met eigen geld zijn gaan volgen om zijn claims (hij zou in 99% van de gevallen goed zitten) aan een praktijktest te onderwerpen.

Waarom we dat doen - en waarom u het nog maar even moet laten - leest u hier. Met onze winst op goud zijn we in ieder geval meer dan content en het moet gezegd: Nenners koerdoel van 1290 werd gisteren midscheeps getroffen.

Dat is niet per se een verkoopsignaal, maar de goeroe laat vandaag weten dat het slim is om de winst even veilig te stellen, waarna hij eens rustig gaat kijken hoe de goudprijs van hier verder zal gaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels zijn we gisteren opnieuw een avontuur op de Nasdaq aangegaan. Met een Turbo long wel te verstaan, want de Nasdaq 100 is een van de weinige indices waar Nenner nog positief over is.

Rare jongen, die Nasdaq
Hij is er zelf verwonderd over: "There is a strange situation looking at the cycles. There is a short term cycle high for the S&P and Dow Jones. However, cycles for the Nasdaq continue to look good. Therefore, although it is a bit risky, we want to go long the Nasdaq again, if we see a close above 1970, while keeping a sell stop around 1940 (close)."

In deze constructie doen we mechanisch wat de goeroe zegt en dus zijn we sinds gisteren bezitters van een Turbo long Nasdaq 100 met een stoploss op 1790 (ruim boven Nenners strak afgestelde stoploss).

Verder nog nieuws? Nee, we twijfelden nog over eurodollar, omdat Nenner daar ruimte ziet tot 1,37 sinds de nieuwe doorbraak van gisteren. Maar de upside is beperkt en we houden ook wat reserves na Nenners uitspraak van gisteren: "based on cycles, we should see more upside momentum, once euro cycles bottom in a week."

Op het gevaar af dat we een mooi ritje missen wachten we nog maar even af. Hetzelfde geldt voor olie, waar Nenner pas bij een slot onder $73,30 (WTI-future) een short zou willen aangaan. Met onze put ING wachten we ondertussen op betere tijden, maar de winsten op onze eerder posities hebben er in ieder geval voor gezorgd dat we overall weer in de plus zijn beland. Rijk zijn we nog niet, maar we maken genoeg winstjes om het nog steeds leuk te vinden.

Follow the Nenner
23 augustus Is Nenner een winner?
25 augustus Short ING
1 september Long goud
2 september Long Nasdaq
3 september BAM
15 september Winst nemen


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX/Debeurs.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 14 mei Vlakke start AEX, maar het venijn zit vandaag in de staart 2
  2. 08 mei Slotcall: AEX speelt kiekeboe met 900, maar de beurs ligt er nog puik bij 3
  3. 07 mei AEX neemt adempauze; gelukkig hebben we de smallcaps nog 2

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 september 2010 13:23
    volgens mij is goud ondertussen echt een grote bubbel aan het worden. lees de laatste tijd alleen maar goud moet je hebben, goud kan nog 5x over de kop. en kreten zoals nu is het totaal anders. klinkt mij het zelfde in de oren als tijdens hoogtijdagen van de internet bubbel in 2000 toen was ook alles anders en kon het niet op. ben benieuwd wanneer deze bubbel barst.
  2. sjaak1918 28 september 2010 12:26
    De Rabobank volgt de Nenner ook, maar dan met een deurwaarder:

    Rabo stuurt deurwaarder naar beursgoeroe CNBC door Inge de Brouwer
    AMSTERDAM - Beursgoeroe Charles Nenner heeft een deurwaarder op zijn dak gehad van Rabobank. De Amsterdamse analist, die regelmatig op zakenzenders CNBC en Bloomberg TV verschijnt, overweegt naar de rechter te stappen. "Ik wil een voorbeeld stellen", zei Nenner gisteren. "Ik maak me ernstig zorgen wat Rabobank op deze manier mensen met een zwakke beurs kan aandoen."
  3. @iPlof 28 september 2010 12:39
    quote:

    Amissa schreef:

    [quote=Mr Baldy]
    volgens mij is goud ondertussen echt een grote bubbel aan het worden. .....
    [/quote]

    In "wat" uitgedrukt zou goud dan een grote bubbel moeten worden? In het "fiat" geldsysteem soms wat de laatste jaren met duizenden miljarden extra toeneemt?
    Met die redenering zouden alle commodities ongeveer even veel enorm moeten toenemen. Goud is veel meer gestegen dan olie, andere metalen zelfs, andere commodity's etc.
  4. forum rang 10 voda 28 september 2010 22:48
    Broodje beleggen
    28 september 2010, 0:00 uur | FD.nl
    In de rubriek Broodje beleggen komen mensen aan bod die beleggen spannend, interessant en onvoorspelbaar maken. Dat kunnen wonderbeleggers of fraudeurs zijn, maar evengoed slimme huis-tuin-en-keuken beleggers. beleggingsadviseurs, exotische investeerders en andere opmerkelijke mensen.

    De in Amsterdams residerende beursgoeroe Charles Nenner is verblijd door een bezoekje van een deurwaarder uit naam van Rabobank. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Nenner, in ons land onbekend maar in de Verenigde Staten regelmatig te zien met technische analyse op televisiezenders CNBC, Fox en Bloomberg TV, stond tegen de afspraken in rood. Het ging om een bedrag van € 300.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/16922042/broodje-be...

13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links