Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Daar gaan we al, "Tesla is boomer stock"

Dit.

Leuk én spijker op z'n kop. Ben ik met 52 ook al een boomer? Maakt niet uit, maar ik weet nog wel wat er twintig jaar geleden gebeurde met al die hippe, snelle dotcom-aandelen zonder omzet en winst, maar wel een heel hoge koers. Ik ken veel verhalen van mensen die alles verloren. Daar denk ik steeds aan met die EV's. 

Dit ook, ik ben het eigenlijk wel met Karel eens. Er zijn twee heel veilige asset classes vernietigd door het centralebankenbeleid: spaargeld en veilige AAA-staatsobligaties. Logisch dat mensen hun heil ergens anders zoeken, maar die gaan geen dividendcoupons knippen. Die steken hun geld in het mooiste verhaal.

En dat mooiste verhaal is anno nu is tegen die centrale banken in beleggen met bijvoorbeeld goud, zilver en bitcoin. Was ik nou met 52 ook al een boomer? Maakt niet uit, maar ik ben nog van Don't fight the Fed. Ofwel, beleg nooit tegen centrale banken in. Zie Japan, waar dit al bijna dertig jaar zo gaat. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links