Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BP, Shell, futures en dividend

(AJK) De afschuwelijke Q1-cijfers van BP - want dat zijn het en Q2 wordt misschien, zoals het nu lijkt, nog erger - worden aardig ontvangen: +2,3% nu. Ze zijn ook iets minder erg dan verwacht. Zoals olie-majors altijd doen gaat de bijl in de investeringen en kosten als de olieprijs bokt, maar blijft het dividend staan.

Donderdag is het de beurt aan Royal Dutch Shell. Het concern heeft al een update gegeven en u hebt waarschijnlijk nog maar één vraag:

Hier ziet u trouwens de huidige dividendrendementen van Big Oil. Als niemand verlaagt, staan deze percentages gewoon.

Vrijdag volgen ExxonMobil en Chevron en volgende week is Total. Dit zijn de scores dit jaar. Chevron kreeg vorig jaar al koersklop toen het alles wat los en vast zat naar beneden moest bijstellen en komt er nu relatief genadig van af. Shell vind ik opvallend, want ik dacht dat de markt vindt dat het de sterkste balans heeft.

Juist in slechte tijden zou dat in het voordeel van Shell moeten werken. Zo bar als nu is het sinds de jaren zeventig met de oliecrises niet meer geweest. Al vaker gezegd, zekerheid en garantie is er nooit (in het leven), maar van alle landen en oliebedrijven kan de Big Five en daarvan weer Olies het langst op een houtje bijten.

Als ik bij de lange oliefutures kijk, dan gaan de olie majors er zelf denk ik ook vanuit dat de wal het schip weer gaat keren. Zo ging het in 160 jaar oliehandel altijd. Als ik bij de futures kijk.... dan lopen de prijzen op tot $55 in 2031.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links