Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Tom2, Unies en Randstad

Liveblog: Tom2, Unies en Randstad

Update 11:00 uur: Randstad

Randstad uitzendbureauhóóó zingt lekkerder weg dan Randstad HR dienstverlenerrr, maar vooruit. Gefeliciteerd Randstad.

Dat grootste wordt verder niet toegelicht, maar ik neem aan dat het bedrijf er op doelt dat ze grootste marktwaarde heeft? Klopt volgens Datastream, want Adecco (-32% dit jaar in eigen Zwitserse francs) doet nog veel beroerder dan Randstad dit jaar (-15%). Helaas, ook vandaag blijft het aandeel weer achter bij de AEX. 

Het fonds is voor een habbekrats te krijgen en het dividendrendement staat op 6,4% te gillen. Uitzenders zijn alleen vroegcyclisch en het ziet er naar uit dat we nu laatcyclisch zitten - zie de inkoopmanagersindices hieronder. De markt prijst wellicht in dat de verwachtingen verder teruglopen en de koers geen haast krijgt.

Nog iets, eind 2008 passeerde Randstad het dividend, omdat het allemaal even doomy, gloomy, lastig en ondoorzichtig werd met de wereldeconomie toen. Dat u weet dat het dividend niet zo heilig is als bijvoorbeeld bij Royal Dutch Shell.


Update 10:30 uur: Inkoopmanagersindices (PMI's)

Die van ons komt uit op een mooie 56,1 (zie hieronder) en hier zijn alle Europese inkoopmanagersindices over de industrie over november (woensdag volgt de dienstensector). Duitsland en Frankijk vallen mee ten opzichte van de eerste schattingen een week geleden, maar Italië valt door de mand.

Het VK valt dik mee en kijk de Zwitsers eens dampen. Voor de goede orde: een getal van 50 is het kantelpunt. Daarboven is sprake van economische groei, boven 55 is hoogconjunctuur, onder 50 is stagnatie en onder 45 betekent krimp. 

Italië dus...

 


Update 09:45 uur: Unilever

Niet onverwacht, maar er waren meer kapers op de kust. Unilever neemt Horlicks en andere activiteiten over van GlaxoSmithKline (GSK) en GSK Consumer Healthcare fuseert weer met Hindustan Unilever. Het prijskaartje voor Unilever komt uit op £2,4 miljard. 

 


Update 09:15 uur: Shell

Op de huidige koers doet Royal Dutch Shell 6,1% dividendrendement en bij mijn weten was de laatste keer dat Olies in het dividend sneed tijdens WO II. 

 


Update 09:00 uur: Nevi PMI 56,1

Nog altijd een mooi rapportcijfer voor onze economie, maar de trend is sinds afgelopen winter dalende. Het cijfer is wel punten hoger dan de rest van de EU landen.

 


Update 08:30 uur: TomTom

Gemist vrijdag. Voor de derde keer dat TMT Finance overnamegeruchten TomTom meldt met naam en toenaam. En ja, weer laat op vrijdagmiddag. Hoe betrouwbaar is dit? Ik kan, weet en durf dit niet te duiden.

Dit is wel nieuws, Bloomberg noemt het nu ook.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Snuggerst 3 december 2018 12:46
    Randstad aandeel is zo'n beetje de reflectie van het bedrijfsleven, welk in aandelenvorm te vinden is op de AEX. Heeft het bedrijfsleven het koud is dat terug te vinden in het Randstad aandeel, en haar meerjarige grafiek spreekt boekdelen, daar kun je niet omheen. Zou dat aandeel maar links laten liggen, niets is al halverwege de weg die nog afgelegd gaat worden...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links