Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Helaas pindakaas Ordina

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 augustus 2017 17:31
    Tja. Te groot, management zonder toegevoegde waarde, het lijkt op inderdaad Gemalto, Arcadis en andere grootgrutters in tech-heads. Warm-vlees-verhuur, en dat is leuk als je als techie net binnenkomt, kun je meteen met je lease-bak op pad, en je krijgt nog wat inzicht in de wereld.

    Echter, zoals opgemerkt, 25% personeelsverloop is redelijk wat, zelfs in een hete sector als IT. Waarom is dat? Nou, omdat je salaris alleen groeit als je een overstap maakt. Die 2% erbij bij goed presteren die dit soort tenten bieden (alleen als de winstcijfers het toelaten!) is niet genoeg, als de concurrentie je voor honderden euros meer wil hebben. Sterker nog, eindklanten nemen liever freelancers (die net zoveel kosten, maar meer overhouden...) aan, en aldus gaat het inmiddels opgeleide en ervaren personeel freelancen.

    Ordina staat dus simpelweg met een mond vol tanden toe te kijken hoe de markt zich ontwikkelt, en kan niets bieden om ervaren mensen te houden. Stabiliteit? Pfoe, niet nodig. Interessante projecten? Certificeringen? Langzaam ontdekken mensen dat het aanbod beroerder is dan geplanned, en dat je zelf beter af bent.

    Kortom: short in overhead-heavy bedrijven in een ontwikkelende markt.

  2. [verwijderd] 24 augustus 2017 18:06
    "FFox u slaat de spijker op de kop en er zijn wel veel IT'ers dat wel maar het wereldje van de echte "Toppers is bij wijze van spreken vrij klein en kwaliteit wil alleen werken met kwaliteit op projecten en daardoor een hoger uurtarief en komt er een kanjertje boven drijven dan plukken die ergens (Ordina) weg en maken die zzp'er nemen die op in de projektgroep en Ordina gebruiken ze als opstap voor hun verdere carriere en heeft het nakijken.
    G.S.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links