Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Lager resultaat AMG verwacht
Beeld: ABM Financial News

Lager resultaat AMG verwacht

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft in het eerste kwartaal van 2024 vermoedelijk een minder resultaat behaald als gevolg van de lagere grondstofprijzen, waaronder die voor vanadium en lithium, terwijl ook de volumes afnamen. Dit schreef ING in een vooruitblik op de cijfers, die dinsdag nabeurs verschijnen.

AMG waarschuwde in februari bij de jaarcijfers al voor meer tegenwind in 2024.

ING rekent voor het eerste kwartaal op een aangepaste EBITDA van 28 miljoen dollar, wat op jaarbasis een daling zou zijn van 76 procent en op kwartaalbasis een afname van 60 procent.

AMG boekte in het vierde kwartaal van 2023 een aangepaste EBITDA van 71,1 miljoen dollar. In het eerste kwartaal vorig jaar kwam er een EBITDA-resultaat van 118,1 miljoen dollar in de boeken.

De omzet kwam in het vierde kwartaal van afgelopen jaar uit op 367,2 miljoen dollar en in het eerste kwartaal van 2023 op 450,6 miljoen dollar.

Outlook

Bij de cijfers in februari waarschuwde AMG dat de prijsdruk alleen maar erger is geworden. Op basis hiervan voorzag het bedrijf toen een aangepaste EBITDA in 2024 van ongeveer 130 miljoen dollar. ING verwacht dat die outlook dinsdag wordt herhaald.

Voor heel 2024 verwacht ING een aangepaste EBITDA van 130 miljoen dollar, gelijk aan de verwachting van AMG zelf, en een omzet van ruim 1,4 miljard dollar.

"Terwijl de huidige matte marktomstandigheden beperkte ruimte bieden voor positieve winstverrassingen op de korte termijn, blijven we een aantrekkelijk potentieel zien voor winstgroei op middellange termijn dankzij de capaciteitsuitbreidingen in lithium in Brazilië en Duitsland", aldus ING, dat daarom vasthoudt aan zijn koopadvies.

Het aandeel AMG noteerde maandag 0,7 procent hoger op 22,84 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. AMG neemt belang in Savannah Resources
  2. Zit lagere lithiumprijs AMG wéér dwars?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG Critical Materials N.V. kopen verkopen

89% zegt kopen

28 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.