Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bas Heijink: "AEX nog dit jaar naar 480"

Interview met Gouden Stier-genomineerde Bas Heijink

Bas Heijink, technisch analist bij ING, is wederom genomineerd voor een Gouden Stier, dit jaar in de speciale categorie Beste technisch analist. We spraken hem over zijn nominatie, zijn werkwijze en natuurlijk even over zijn verwachtingen voor de AEX richting het einde van het jaar.

Heijink werd al vier keer eerder genomineerd voor een Gouden Stier voor Beste beleggingsexpert, die hij in 2014 ook daadwerkelijk in de wacht wist te slepen. “Het is vooral mooi om deze prijs te winnen omdat het een publieksprijs is, er komt geen jury aan te pas. Ik zie het echt als een erkenning van mijn werk door mijn lezers.”

Eigen stappenplan

Waarin is Heijink anders dan andere technisch analisten? “Ik moet eerlijk bekennen dat ik andere analisten bijna niet lees. Dat doe ik omdat ik mijn eigen visie wil behouden en daarbij zo min mogelijk beïnvloed wil worden door anderen.”

“Ik heb mijn eigen stappenplan, dat ik toepas ongeacht of het aandelen zijn, rentes of valuta. Als ik me teveel bezighoudt met wat anderen doen, word ik afgeleid van mijn plan.”

De expert laat zich sowieso niet graag beïnvloeden, ook niet door de fundamentele status van een bedrijf. “Persoonlijk ben ik daar natuurlijk wel in geïnteresseerd, maar als je technische analyse in de puurste vorm wilt toepassen, moet je daar eigenlijk niet naar kijken. Eigenlijk zou ik bij de beoordeling van een bedrijf bij wijze van spreken de naam moeten afplakken.”

Hulpmiddel

“Technische analyse is een prachtig hulpmiddel bij het uitschakelen van emoties. Dat is ook wat ik beleggers zou willen meegeven: probeer de emotionele valkuilen te vermijden.”

“Hoe vaak komt het niet voor dat je iets koopt in een dalende trend, en dat je denkt: ‘het komt wel weer goed’? En dan komt het niet goed, omdat je niet goed gekeken hebt naar de trend. Je moet handelen op het moment dat de trend gaat keren. Neem ook bij een klein verlies al afscheid. Probeer emotieloos te handelen.”

En last but not least: Wat zijn Heijink’s verwachtingen voor de AEX richting het einde van 2016? “Het is duidelijk dat de trend opwaarts blijft, maar er ligt een zware weerstand bij 458 punten. Het is niet te doen om de stand op 31 december te voorspellen, maar ik zie wel een grote kans dat de jaartoppen verder verhoogd gaan worden en dat we op weg gaan naar 475 of 480 punten.”

Klik hier om te stemmen op uw favoriete technisch analist.

Klik hier voor een overzicht van alle genomineerden


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

 1. 29 sep De 9 grootste beginnersfouten op de beurs 1
 2. 29 sep Stem op uw favoriete AEX-aandelen voor oktober
 3. 27 sep Gezocht: Product Owner/Product Manager voor IEX

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 18 oktober 2016 11:24
  quote:

  fred12345 schreef op 18 oktober 2016 11:13:

  De analyses van Bas zijn gebaseerd op de koersen uit het verleden, dus morgen kan hij ook zomaar met een koersdoel van 420 komen, dat is nu eenmaal TA.
  Dus er is zeker geen sprake van waanzin, maar een verwachting op basis van Risk/Reward).
  Ik gebruik zelf ook TA, het werkt super, een bepaald deel, wat vaak voor iedereen anders is. Maar daar gaat het niet om. Gaat erom of de specifieke dingen die hij roept wel of niet kloppen, dat weet geen hond dus want je weet z'n rendement niet. Als hij z'n columnpjes heeft en er staat bovenaan z'n rendement van dit jaar met posities en dat is steeds rond de 20% dan heb je wat, nu is het gewoon niks.
 2. Charlie Striker 18 oktober 2016 14:38
  quote:

  hansfl schreef op 18 oktober 2016 11:24:

  [...]

  Ik gebruik zelf ook TA, het werkt super,
  In een normale markt misschien wel, maar tegenwoordig weet ik het niet meer. Dat kon je zien bij de uitkomst van de Brexit. Toen verschool Bas zich achter de uitkomst van de Brexit. TA of niet, dat moet dan niets uitmaken.
 3. Charlie Striker 18 oktober 2016 15:14
  Oh ja. Deze column vond ik nog uit 2008.

  www.iex.nl/Column/27984/Europa-in-200...

  "Na een tijdelijke, maar volatiele zijwaartse fase in het eerste kwartaal, verwachten wij in de loop van 2008 de start van een nieuwe bullmarkt. Het zou ons hierbij niet verbazen dat meerdere records en hoogtepunten van 2007 in de tweede helft van 2008 worden gebroken!".

  De rest is geschiedenis.
 4. artijn 18 oktober 2016 15:14
  Ik vind het echt kolderieke verhalen.

  Nooit enige zelfreflectie op de behaalde resultaten. 0 wetenschappelijke onderbouwing.

  Ben met TU diploma aardig technisch onderlegd, dus vanwege de naamgeving geïnteresseerd in Technische analyse, maar wat een gelul zeg.
  Alsof alles altijd maar lineair zou zijn.
 5. forum rang 9 objectief 18 oktober 2016 17:24
  quote:

  hansfl schreef op 18 oktober 2016 11:24:

  [...]

  Ik gebruik zelf ook TA, het werkt super, een bepaald deel, wat vaak voor iedereen anders is. Maar daar gaat het niet om. Gaat erom of de specifieke dingen die hij roept wel of niet kloppen, dat weet geen hond dus want je weet z'n rendement niet. Als hij z'n columnpjes heeft en er staat bovenaan z'n rendement van dit jaar met posities en dat is steeds rond de 20% dan heb je wat, nu is het gewoon niks.
  Bas zal waarschijnlijk zelf niet mogen beleggen (wegens de compliance regels van de ING) en daardoor kan hij de rendementen niet tonen en aangezien hij enkel 's-morgens voorbeurs rapporteert heeft het ook geen nut.
 6. [verwijderd] 19 oktober 2016 10:27
  quote:

  debo schreef op 19 oktober 2016 09:48:

  [Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd.]
  Jammer mod maar ik geloof niet dat het niet onderbouwd was. Een kritische noot was het wel. Overigens bij deze een wat recentere foto van Bas.
 7. artijn 19 oktober 2016 17:47
  quote:

  hansfl schreef op 18 oktober 2016 11:24:

  [...]

  Ik gebruik zelf ook TA, het werkt super,
  Kan voor sommigen prima werken, maar het hele principe slaat compleet nergens op.

  Iedereen die niet voor de eerste les economie al begon met spijbelen weet dat time value of money exponentieel is.

  Komt de TA-theorie aanzetten met kaarsrechte, lineare lijnen, die de tijdsfactor nagenoeg geheel negeren.

13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links