Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Onrust

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 17 december 2014 09:04
    De huidige bewegelijkheid is een zegen voor goed oplettende daytraders die hun geleden verliezen weer goed kunnen maken.
    De wereld kijkt geschokt toe hoe uit de Islam voortgekomen nietsontziende barbaren een competitie lijken te houden wie de meest gruwelijke wandaden tegen de menselijkheid kan uitvoeren, de recente ontwikkelingen in Pakistan vervullen ons met afgrijzen.

    Ondertussen leidt de boycot tegen Rusland en de lagere olieprijs tot een val van de roebel waar Poetin misschien wel niet maar het Russische volk ernstig onder lijdt, Europa laat zich meeslepen door Amerika maar ondervindt zelf ook grote schade door het exportverbod op allerlei artikelen naar Rusland.

    En waar gaat het om, de Krim historisch Russisch grondgebied en belangrijk voor de Russische Marine en een door en door corrupte en failliet Oekraïne dat graag tot de EU wil behoren en die de Krim geschonken door de eigenwijze uit Oekraïne afkomstige president Chroetchov van Rusland in de schoot geworpen kreeg, een pijnlijke vergissing die Poetin heeft hersteld.

    Amerika en Europa voeren een levensgevaarlijke financiële oorlog tegen Rusland en dagen de Russen steeds verder uit.

    Met de afbraak van veel bedrijven, grote werkloosheid in Europa en steeds hoger oplopende kosten om de overheid te betalen zijn er genoeg ingrediënten om de beurs een stuk lager te zetten.
  2. Eventus docebit 17 december 2014 09:35
    quote:

    boldie schreef op 17 december 2014 09:20:

    kan iemand mij iets uitleggen? een bedrijf dat miljoenen verliest door lage olieprijs toch omhoog gaat en dus hiermee aex ondersteunt voor verdere down? toeval of gewoon mani. op en top?
    Shell kan een stootje hebben. Het is veiliger dan de andere aandelen op de beurs en dus gewild. Bovendien heeft het in de paniek om de dalende olieprijs te zwaar op z'n kl… gekregen en trekt dat weer een beetje bij nu mensen even met een kop koffie zitten na te denken "hoe erg is het nu met Shell?"
  3. Tradingmate 17 december 2014 12:39
    quote:

    boldie schreef op 17 december 2014 09:20:

    kan iemand mij iets uitleggen? een bedrijf dat miljoenen verliest door lage olieprijs toch omhoog gaat en dus hiermee aex ondersteunt voor verdere down? toeval of gewoon mani. op en top?
    Wellicht voor volgende keer, handig als je even het bedrijf noemt waar je het over hebt.
    Maar ik neem aan dat je het over Shell hebt.
    1. De koers is wel gedaald.
    2. Olie prijs lijkt te stabiliseren rond de $59-60, daardoor gaat de angst voor een nog lagere koers er uit, en kan zo'n bedrijf beetje corrigeren
    3. Beleggers in kon. olie zijn geen echte speculanten, en ze beleggen voor de lange termijn. Olie zal op den duur (bijv. bij aantrekkende vraag) wel weer duurder worden.
    4. Kon.olie heeft eigenlijk zeer vroeg al investeringen teruggebracht, eerder dan andere bedrijven in olie sector. Dat was gewoon goed inzicht of een gelukkige samenhang van omstandigheden.
    5. Dividendrendement stijgt als koers daalt, dat zorgt voor een tegengewicht.
    6. Het recent uitgebrachte rapport van OPEC beschrijft voor de lange termijn de vraag en aanbod, en die zijn goed. Zeker vanaf 2018.
  4. Harm Wijk 17 december 2014 14:08
    Sorry hoor, maar wat een hoop onzin over olie. Er is op dit moment veel te veel olie, veel meer dan er vraag is. Maar het ene na het ander land laat formeel optekenen dat de productie niet wordt verlaagd. Dus zal de prijs blijven dalen, en volgt er een keiharde koude sanering. Ga maar eens even buurten bij een landbouwbedrijf in de buurt. Daar kunnen ze je haarfijn uitleggen wat er gebeurt als er te veel aanbod is. Het is een normale gang van zaken dat er landbouw producten ver - ver - ver onder de kostprijs worden verkocht. En nu is olie aan de beurt. Iedereen die nu opeens weet te vertellen dat de "fundementals" vanzelf op korte termijn voor een hogere prijs gaan zorgen, die heeft hoofdstuk 1 van economie voor de Havo (Heertje) nog niet begrepen.

    Gisteren een ijzersterk interview met Dennis Gartmann, waarin hij uitlegt hoe de termijn markt en optiecontracten voor olie de prijs steeds lager duwen. Zijn voorspelling (en met hem nog wel een paar anderen): I'm absoluletly certain that we will see a 30 handle, any rally must be sold!

    Alle producenten houden de productie op peil, en dus komt er een keiharde koude sanering. En als die wordt ingezet, wie is er dan de klos: Juist de producenten met de hoogste kostprijs. En wie is dat: Royal Dutch Shell met hun mega dure diep zee projecten. Shell is dus een keiharde sell!

    En dan nog even over onze vriend Jos Versteeg. Weten jullie nog wat zijn favoriete aandelen waren voor 2014: Mittal, SBM en Randstad. Als je daar naar had geluisterd dan was je nu zeker 35% van je geld kwijt. Wat mij betreft is Jos Versteeg de beste contra indicator die Nederland rijk is. Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat hij nog een baan heeft. En nu weet hij weer te voorspellen dat de olieprijs tijdelijk laag is.

    Laat ik ook mijn voorspelling geven: WTI gaat in KW1 2015 onder de 40 dollar en op de dag dat dat gebeurt koop je RDS dik onder de 20 euro.

    Harm Wijk
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links