Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waardebelegging: Royal Dutch Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Syb van Slingerlandt

The fundamentals, dummy! De gepokte en gemazelde Syb van Slingerlandt is fundamentele waardebelegger pur sang. Niks geen grafieken, gokken en voorspellingen, maar harde cijfers! Syb doet het rekenwerk, geeft zijn mening en oordeel, maar het is uiteindelijk aan u om te bepalen welke aandelen u voor welke koers een aantrekkel...

Meer over Syb van Slingerlandt

Recente artikelen van Syb van Slingerlandt

  1. okt '15 Rekensommen VW 4
  2. okt '15 Afblijven van Macintosh 16
  3. mrt '15 Nestlé versus Unilever 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 4 oktober 2014 13:36

    Syb van Slingerlandt op 3 okt 2014 om 17:10

    "Als voorbeeld van een mutatie waarbij het gerapporteerde eigen vermogen is afgenomen zonder uitgaande kasstroom noemen we de afboeking van bijna € 10 miljard van het eigen vermogen door een aangepaste berekening in 2013 van de pensioenen."

    Syb,

    Ik zie een verhoging van $ 3.888 mln.
    Zie bijlage met betreffende uittreksels uit jaarverslag '13
  2. forum rang 6 Koffiezondersuiker 4 oktober 2014 17:37
    Het is wel vreemd dat de koers van Shell dan pas op 29 euro staat indien de betrouwbaarheid in de historische resultaten zo consistent is gelet op behaalde rendementen en toekomstige verwachte rendementen op Eigen Vermogen, zelfs met de conservate raming die dhr. Slingerland erop nalaat.
  3. Da Freeze 4 oktober 2014 17:42
    quote:

    Sander040 schreef op 4 oktober 2014 17:37:

    Het is wel vreemd dat de koers van Shell dan pas op 29 euro staat indien de betrouwbaarheid in de historische resultaten zo consistent is gelet op behaalde rendementen en toekomstige verwachte rendementen op Eigen Vermogen, zelfs met de conservate raming die dhr. Slingerland erop nalaat.

    Waarom is dat vreemd? Kennelijk past de waarde van het aandeel exact bij de werkelijke bedrijfswaarde. Dat is ook een zeldzaamheid op de Nederlandse beurs. Het gros over overgewaardeerd en een kleinere groep ondergewaardeerd.
  4. Syb van Slingerlandt 10 oktober 2014 12:25
    Beste Mariq,

    Dank voor je commentaar.
    In 2013 werd inderdaad een mutatie voor pensioenen van $ 3.833 miljard in het vermogen geboekt. De aanpassing waar ik het over heb is de aanpassing van de beginbalans van $ 188.494 miljard naar $ 174.749 miljard ( verschil $ 13.745 miljard) als gevolg van de stelselwijziging pensioenen op basis van IAS 19

  5. Syb van Slingerlandt 10 oktober 2014 12:31
    Beste Marique,

    Ik heb een dubbele berekening voor impairment goodwill. Ik bereken voor en na impairment. Vervolgens ga ik na welk management verantwoordelijk is geweest voor de te veel betaalde goodwill. In het geval van bv Akzo en Ahold zijn het Wijers cq van der Hoeven die verantwoordelijk waren voor de te veel betaalde goodwill. Daar wil ik het nieuwe management niet mee opzadelen, en ga dan uit van de cijfers na impairment goodwill.
  6. Syb van Slingerlandt 10 oktober 2014 12:37
    Beste Sander 040,

    Ik heb proberen uit te leggen dat op korte termijn de resultaten minder vooorspelbaar zijn door het aantreden van een nieuwe CEO en door het afstoten van minder winstgevende maar wel meer voorspelbare resultaten van downstream activiteiten. De focus op de meer rendabele upstream activiteiten brengt wel een mindere voorspelbaarheid van de resultaten uit die activiteiten mee. Veel beleggers hebben een houding van eerst zien dan geloven.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links