Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Hoger rendement met minder risico"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Siebren 29 mei 2014 17:47
    Ben het totaal met Arend Jan eens.Maar hoe nu toch aan "gewone" mensen uit te leggen dat die 50 Euro per maand (elke maand, same time, same station) naar b.v. een beleggingsfonds, hun wel degelijk -op termijn- vermogen gaat opleveren?
    Ik zie het AJ vaak uitleggen op deze site maar het zou eigenlijk dagelijks op een miljoenen-site (Nu.nl b.v.)
    uitgelegd moeten worden.

    Ren Groot
    Bentveld
  2. forum rang 5 DurianCS 29 mei 2014 18:05
    quote:

    Siebren schreef op 29 mei 2014 17:47:

    Ben het totaal met Arend Jan eens.Maar hoe nu toch aan "gewone" mensen uit te leggen dat die 50 Euro per maand (elke maand, same time, same station) naar b.v. een beleggingsfonds, hun wel degelijk -op termijn- vermogen gaat opleveren?
    Ik zie het AJ vaak uitleggen op deze site maar het zou eigenlijk dagelijks op een miljoenen-site (Nu.nl b.v.)
    uitgelegd moeten worden.

    Ren Groot
    Bentveld
    De meeste mensen hebben daar niet het geduld en de zelfdiscipline voor. Hun geld moet direct iets opleveren, en de lange termijn is veel te ver weg. Dit in tegenstelling tot degenen die rijk worden. Zij zetten alles opzij om hun doel te bereiken. En na vele jaren kunnen ze succesvol zijn en plukken van het resultaat van hun inspanningen. Maar dat is een instelling die lang niet iedereen heeft.
  3. J.Me 29 mei 2014 19:36
    Natuurlijk heeft AJK gelijk, maar toch even dit. De kleine spaarder die jouw betoog leest, besluit naar de beleggingsfondsen van zijn huisbank te kijken. Je moet ergens beginnen en 20 euro per maand ... dat kan er wel vanaf. Op de website van ABN AMRO leest hij vervolgens de volgende passage:
    "Zelf Beleggen kost vanaf 1 januari 2014 minimaal € 15,00 per
    jaar. Vooral als de waarde van uw beleggingen € 5.000,00 of
    kleiner is, kunnen de kosten uw rendement sterk verminderen."
    Bron: www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/tari...

    En weg is de idee. Natuurlijk zijn er goedkopere aanbieders en zou de kleine spaarder verder moeten zoeken. En toch ... ik ken verschillende mensen die ook alleen een spaarrekening hebben bij hun huisbank. Ze weten wel dat andere banken een hogere rente bieden, maar vinden dat veel gedoe of zijn bang hun geld kwijt te raken.

    Off topic: ik begin de laatste weken wel erg veel adviezen te lezen dat ik moet gaan beleggen om nog enigzins rendement te halen.
  4. [verwijderd] 29 mei 2014 21:55
    Hoi J.Me,

    Je hebt gelijk. Zeker als je blanco begint en van toeten noch blazen weet, word je gek of knap je af. Het is bijna niet anders. Beleggen en vermogen vergaren is nu eenmaal niet iets wat je op een achternamiddag of met een tien stappenplan leert.

    Het vergt (zelf)studie en kost meestal ook leergeld (ikke dus ook I). Het kan zelfs jaren duren voordat je precies weet wat je tak van sport is op de beurs, wat je wel en niet moet kopen, wat je van je beleggingen kan verwachten en wat je risico is (ikke dus ook II).

    Bij de weg, zo raar is dat eigenlijk ook weer niet: gratis geld bestaat niet, hé?

    Als je dat allemaal te veel gedoe vindt en er niks mee hebt, moet je het ook niet doen. Prima en de staat is gelukkig zo aardig om je spaargeld te garanderen. Maar daarmee verga je geen vermogen!

    Dát is de prijs. Ook prima, maar wees dan niet jaloers en ga niet katten op mensen die wel die moeite nemen, die wel weten hoe het moet en in de loop van hun leven wel vermogen vergaren. Laat staan onzin verkopen over beleggen!

    Het woord is wat mij betreft aan de minister van Onderwijs. Verplicht vak op school: leer kids de beginselen en principes van geld, loon, belastingen, bezit & schuld, hypotheken, bankieren, geld scheppen, onroerend goed, beurs, beleggen, waarde, koersen et cetera.

    Excusez le mot, het zou een hoop gezeik en onkunde schelen. En ach, één verplicht rotvak meer of minder op school maakt ook niet - had ik het zelf maar gehad :-)

    Arend Jan
  5. forum rang 5 DurianCS 29 mei 2014 22:16
    Ja, heel grappig: mijn zoon in 5 vwo is nu aan het 'beleggen' bij het vak economie. Ze mogen zelf aandelen kiezen en afwachten hoe het gaat worden. Ze zien de effecten van aankoopkosten, de waarde van spreiding, en hoe je ongelooflijk de mist in kunt gaan (of geluk hebben). Hij ziet ook hoe mensen de mist in gaan door veel te handelen. Hij had al snel door dat dit eigenlijk niets voor hem was; en dat klopt, daar is 'ie nog niet aan toe.
  6. forum rang 5 theo1 30 mei 2014 09:32
    quote:

    DurianCS schreef op 29 mei 2014 18:05:

    [...]
    De meeste mensen hebben daar niet het geduld en de zelfdiscipline voor. Hun geld moet direct iets opleveren, en de lange termijn is veel te ver weg.
    [...]
    Moet je nodig gaan sparen. Daar heb je pas een engelengeduld voor nodig.

    Ik denk dat het veel te maken heeft met gemakzucht en niet willen nadenken. Geld naar de spaarbank storten is lekker makkelijk. Hoef je niks voor te kunnen en niks voor te weten. En dan maar kankeren op de lage spaarrente en die rijken die maar rijker worden. Ik vind dat zooo lamlendig allemaal.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links