Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Olieprijzen voor de vierde dag op rij gedaald
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen voor de vierde dag op rij gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zijn donderdag voor de vierde dag op rij lager gesloten, in aanloop naar het drukke reisweekend tijdens Memorial Day.

Bij een settlement van 76,87 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,9 procent goedkoper.

Handelaren lijken hun focus weer te verleggen naar fundamentele vraag en aanbod situatie. Men wordt voorzichtiger omdat de hogere rentetarieven de Amerikaanse economie kunnen vertragen en de vraag naar olie kan drukken. Ook zijn er zorgen over de opbouw van de mondiale olievoorraden.

De markt vraagt zich dan ook af of de OPEC en zijn bondgenoten de productieverlagingen na het tweede kwartaal zullen verlengen wanneer ze op 1 juni bijeenkomen.

Gezien de waarschijnlijkheid van een scherpe neerwaartse koersreactie op een besluit om de productie op te voeren, zijn de analisten van Ritterbusch van mening dat de Saoedi’s geen keus zullen hebben om de productiereducties verder uit te breiden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.