Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom. Omdat het moet

"Shortboeven"?

Ik kom net uit de loopgraven op het TomTom forum. De koers daalt vandaag gestaag tot onder 4 euro en ik probeer er achter te komen waarom. Om met de deur in huis te vallen: geen idee. Ik geef u mijn checklist mee:

  • Nieuws? Is er niet
  • Analistenadvies? Ook niet
  • Paar handelaren gemaild? Ook geen idee

Dan rest er nog één ding: helm op en kogelvrij vest aan en op naar het TomTom forum. Dat is een prachtig voorbeeld van hoe social media werken, want daar vallen forums toch ook onder? Enerzijds zitten daar goed ingevoerde mensen die geen nieuwtje missen en aandeel en bedrijf goed kennen.

Anderzijds lopen daar de nodige schreeuwers rond die alleen maar voor eigen positie preken en alle hen onwelvallige posters en postings aanvallen. Zie die "Shortboeven" van bovenaan dit stukje. Dan is er nog de grote goegemeente die minder stellig is, maar vurig hoopt of stijging of daling.

Garmin en RIM
Rest de lezer de schone taak hieruit De Waarheid boven tafel te krijgen. Mijn oogst? Garmin zou bezig met een gratis applicatie ofzo en er wordt driftig gespeculeerd over de rol van TomTom Maps (?) in de nieuwe Research in Motion BlackBerry, die morgen ten doop wordt gehouden.

Dat is bar weinig. Is de daling wellicht een technisch verhaal dan? Het lukt mij niet om een mooi trendkanaal te tekenen, wat het pingpongen op en rond 4 euro zou kunnen verklaren. Wel is het zo dat sinds TomTom in 2011 in een klap door 4 euro zakte, dit een cruciale koers is.

Iedere keer als de koers er net of zelfs ruim door heen stijgt, volgt toch weer een teruggang tot soms diep in de 3 euro. Daar weten gehaaide handelaren wel raad mee. Het is daarom denk ik wachten op Echt Nieuws wil de koers uit de heftige, edoch per saldo zijwaartse beweging breken.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 januari 2013 18:42
    mooie term he AJ shortboeven?
    Heb h'm afgeleid van de eerder op het tt gebezigde term exitboeven...(..) ook zoiets ongrijpbaar voor een normaal mens. Loop maar eens met een microfoon op de Albert Cuyp en vraag of ze nog exitboeven hebben gezien. 3 tegen 1 dat je een peer krijgt.
    Ik zelf krijg een associatie met de zware jongens uit de Donald Duck. Die weer familie is van Oom Dagobert..shorter pur sang. Gepokt en gemazeld door de Londense City.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links